Yarım kalan işimizi bitireceğiz

Başkan Erdoğan, Mehmetçik'le iftarda buluştu, “Irak sınırımızın güvenliğini bu yaz garantiye alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi tamamlayacağız” dedi.

Başkan Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde "Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yaktığımız ateş, ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır" dedi.

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü törenine katıldı. Erdoğan, "Dünya tarihinde eşine nadir rastlanır bir destanla Çanakkale'yi geçilmez kılan kahramanlarımızı, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm komutanlarımızı saygıyla anıyoruz" diyerek şunları kaydetti:

AYNI VAKUR İRADE

"Çanakkale'de hangi mücadeleyi verdiysek bugün de farklı görünümler altındaki sinsi saldırılara karşı benzer duruş sergiliyoruz. Bilhassa son 10 yılda maruz kaldığımız her hadisenin gerisine bakıp maskeleri kaldırdığımızda aynı yüzleri görüyoruz. Terör örgütlerini sınırlarımıza yığıp bizi istiklalimizle sınayanlar bunlardı. Darbecileri üzerimize salanlar bunlardı. Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için istikrarımızı sabote edenler bunlardı. Milletimiz yaşadığımız sınamaların her birinde de bedeni ve kalbi ile aynı vakur iradeyi ortaya koymuştur."

FITRAT DEĞİŞMEDİ AYNI

"Türk'ün fıtratının değişeceğini sananlar ruhun aynı ruh olduğunu gördüler anladılar. Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olduğuna inanıyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek."

TCG ANADOLU'DAN ŞEHİTLERE SAYGI GEÇİŞİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları Çanakkale Boğazı'nda geçit töreni gerçekleştirdi. Törende dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi 'TCG Anadolu da yer aldı. Ardından 'SOLOTÜRK'ün Şehitler Abidesi ve Çanakkale Boğazı'ndaki gösteri uçuşu adeta nefesleri kesti.

İMANLI YÜREKLER ORDULARI HÜSRANA UĞRATTI

Başkan Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü için mesaj yayımladı: "İmanlı yürek- ler karşısında dünyanın en güçlü orduları Çanakka- le'de hüsrana uğramış, inanç galip gelmiştir. Bu vatanın evlatlarının, ecdadımızın ortaya koyduğu fedakârlıklardan, Çanakkale'de verilen çetin mücadelelerden öğre- necekleri bulunmaktadır."

ŞEHİTLİKLERE KARANFİL BIRAKTI

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile dua edildi. Daha sonra Şehitlik Defteri'ni imzalayan Erdoğan, şehitliklere karanfil bıraktı.

IRAK VE SURİYE'DE YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

Başkan Erdoğan Ankara'daki 4. Kolordu Komutanlığı'nda Askerler ile İftar Programı'nda konuştu: "Hep beraber Çanakkale ruhuna ne kadar sıkı sahip çıkarsak, geleceğimize o kadar güvenle bakacağımıza inanıyorum. Asker millet olarak nam salmış bir milletin mensupları olarak şehadet şuurunun zayıflamasına asla izin veremeyiz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe emin olun bize yönelik saldırıların ardı arkası kesilmeyecektir. Bizi bu topraklardan kazıma planları son bulmayacak. Güçlü bir orduya sahip olmak tercihten öte mecburiyettir. Uçak gemimizi yaptık, yetmez diyoruz. İkinci uçak gemisini yapma kararlılığımız var. İnsansız uçaklarımız ortada. Denizin altında da insansız denizaltıları yapma gayreti içindeyiz, bunu da başaracağız. İş başa düştüğünde ne üyesi olduğumuz ittifakların ne de uluslararası yapıların hiçbir işe yaramadığını, yakın acı tecrübelerden biliyoruz. Her alanda tam bağımsız Türkiye için çalışıyoruz. 'Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz' dedik ve kestik. Sınır ötesi ne işin var orada diyenlere karşı cevabımız yaptığımız operasyonlardır. Kahraman ordumuzun vatan müdafaası görevini yerine getirmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Operasyonlarımızla bitme noktasına gelen kiralık katil sürülerinin milletimizin başına yeniden bela olmasına izin vermeyeceğiz. Teröristan kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Irak sınırımızın güvenliğini bu yaz garantiye alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi tamamlayacağız."

ANKARA FETRET DEVRİNDEN KURTULACAK

Başkan Erdoğan, Keçiören'de Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, "Kulemiz azim abidesidir. Turgut Altınok, Başkent'in en sorunlu ilçelerinden birini en gözde yerleşim yeri haline getirmiştir. Bu üretkenliğini 31 Mart'tan sonra Ankara'nın tamamı için kullanacaktır" dedi. Konuşmasında CHP'deki para sayma skandalına değinen Erdoğan, "Desteleri dolarları gördünüz değil mi? Bu durum başka dönemde başka parti mensuplarının başına gelse yer gök yıkılırdı. Önce belediye başkanları sonra genel başkanları gidecek. 31 Mart'ta bunları emekli edin. Ankara fetret devrinden kurtulacak. Kayıp 5 yılı telafi edeceğiz. Meydanı tembel siyasetçilere bırakmayız" ifadelerini kullandı.

ANKARA'YA 197 METRELİK YENİ SEMBOL

Selçuklu yıldızı ile taçlandırılan kulede sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, alışveriş merkezi, nikah salonu, uzay terası ve bilim merkezinin yanı sıra kafe ile restoran da bulunuyor.

PUTİN'E TEBRİK VE MÜZAKERE ÇAĞRISI

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede Putin'i seçim zaferinden dolayı tebrik ederek, Türkiye'nin Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

EMİNE ERDOĞAN:ÇANAKKALE YEGÂNE MİRASIMIZ

BAŞKAN Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Çanakkale ruhu, kahraman ecdadımızdan emanet, korumamız ve yaşatmamız gereken yegâne mirasımız. Bu direniş ruhunu ezelden ebede kalbinde taşıyan Türk milleti, nice cesaret ve kararlılık destanları yazacak. Ölümsüz Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle yad ediyorum."