Yarım kalan hikayeler

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin yarım kalan hikâyeleri mezarlara yansıdı. Mezar başlarına gelinlik, oyuncak, okul çantası ve aile fotoğrafı bırakıldı.

SONER KAN

Depremde hayatını kaybedenlerin mezarları yürek yakıyor. Kaybettiklerinin ardından gözyaşı dökenler sevdiklerinin mezar tahtasına onlara olan özlemlerini dile getiriyor. Adana'da depremde hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümü Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hermezarda bir hikaye; acı ve gözyaşı var. Kiminin boyundan büyük mezarında oyuncağı, kiminin sünnetliği, kiminin tuttuğu takımın forması, kiminin hayal ve umutları var.

DUYGU DOLU MESAJLAR

Yakınlarını toprağa verenler, mezarlara duygu dolu mesajlar bırakıyor. Kaybettiklerine olan sevgilerini dile getirilen bu yazıların son cümlesi de yürek yakıyor; "Seni asla unutmayacağız. Nurlar içinde uyu."

Kucağında bebeği ile vefat ettiler

Osmaniye'de depremde kaybettiği 6 yakınını toprağa verdiğini söyleyen Cuma Sakıbaşı, büyük bir acı yaşadıklarını gözyaşları içinde aktarırken "Bir evden 6 kuzenimi kaydettim. Kucağında bebeğiyle vefat ettiler. Yıllık izne gelmişlerdi" dedi.