Yarım asırlık okuma bayramı

Tuzla Belediyesi'nin ‘Yaşlılar Merkezi' yine yarım asırlık hayallerin gerçekleşmesine ev sahipliği yaptı. Okuma-yazma kursunu tamamlayan 65 üstü 10 kadın, Kurban Bayramı öncesi diplomalarını aldı; çifte bayram yaşadı.

HABER MERKEZİ

İstanbul Tuzla'da belediyeye ait 'Yaşlılar Merkezi', 65 yaş üstü 10 kişinin daha hayalini gerçekleştirdi. 5 yıldır farklı branşta eğitim ve aktivitelere ev sahipliği yaparak yaşlıların sosyalleşmesine imkan sağlayan merkezdeki okuma-yazma kursu, yeni mezunlar verdi. Çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için haftada 2 gün kursa gidip okuma-yazmayı çözen 10 yaşlı kadın, ilk kez mezuniyet cübbesi giyip kep taktı.

'AZMİNİZLE ÖRNEK OLDUNUZ'

Kursiyerler diplomalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile eşi Dr. Fatma Yazıcı'nın ellerinden aldı. Törende konuşan Şadi Yazıcı, kursiyerlere seslendi; "İçinizde kalan hayalleri, geçmişten gelen bu eksikliği kendinizde görmeniz, zamanında fırsat bulamamış olsanız dahi sonunda bunu azimle başarmanız gençlere örnek olması için de çok kıymetli" dedi. Başkan Yazıcı, mezun olan yaşlıların dijital okuryazarlık kursuna giderek zamana ayak uydurup bir başarıya daha imza atmalarını önerdi. 65 yaşından sonra okuma yazma öğrenen yaşlı kadınlar, "Çifte bayram yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kursiyerlere diplomalarını verdi.