''Yaralı Türk vatandaşını İmamoğlu yurda getiriyor'' iddialarına büyükelçiden açıklama

Endonezya'nın Bali Adası'nda kaza geçiren Türk vatandaşının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun maddi desteğiyle Türkiye'ye getirileceği iddiaları sonrası Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan'dan açıklama geldi. Küçükcan, ''Bir sosyal medya hesabında iddia edildiği gibi Büyükelçilik olarak 'Bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok' denilmemiş, THY Cakarta ve Bali ofis yöneticilerimiz ile temasa geçilmiş ve 24 saat geçmeden çözüm üretilmiştir. Hastamız uygun ilk uçakla Türkiye'ye getirilecek.'' dedi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Bali'de kaza geçirerek özel bir hastanede tedavi gören Tuğcan Işık'ın Ekrem İmamoğlu'nun maddi desteği ile Türkiye'ye getirileceğini iddia etti.

İddialar sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan, olayın başından beri gündemlerinde olduğunu belirtti.

Küçükcan'ın açıklamaları şöyle:

"Tuğcan Işık'ın Bali'de kaza geçirerek özel bir hastanede tedavi gördüğü ancak tedavinin sürdürülmesi için yeterli maddi kaynağın olmadığı Büyükelçiliğimize ulaştığı andan itibaren hastamızın tedavisi Türkiye'ye transferini gündemimize aldık.

Konu bana dün öğlen saatlerinde ulaştı. Tuğcan'ın arkadaşını bizzat arayarak hastanın durumuna ve doktor raporuna göre hangi yolla transfer edilebileceğini ilişkin yöntem ve seçenekleri açıkladım. Sağlık Bakanlığımız ve THY'den yardımlarını talep ettik.

Bir sosyal medya hesabında iddia edildiği gibi Büyükelçilik olarak 'bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok' denilmemiş, THY Cakarta ve Bali ofis yöneticilerimiz ile temasa geçilmiş ve 24 saat geçmeden çözüm üretilmiştir. Hastamız uygun ilk uçakla Türkiye'ye getirilecek.

Devletimizin bütün kurumları yurtdışında vatandaşlarımızın yanında. Tuğcan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ona yardımcı olan vefakar arkadaşlarına, Büyükelçilik personelimize, THY yetkililerine ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız önceliğimizdir."