Erzurum'da 3 kişi yaralı buldukları kartalı tedavi ettirdiler

Erzurum'un Oltu ilçesindeki 3 arkadaş yaralı olarak buldukları kaya kartalını, veterinere götürüp tedavi ettirdikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne teslim etti.

DHA

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Halitpaşa Mahallesi'nde yaşayan 3 arkadaş tarafından yaralı olarak bulunan kaya kartalı, veteriner hekime tedavi ettirdikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

DHA'nın haberine göre; Merkez Halitpaşa Mahallesi Sitere boğazında yürüyüş yapan Batuhan Başar (16) Baran Akyüz (17) ve Ömer Aslan (16), yol kenarında uçamayan kaya kartalını gördü. Kartalı bulunduğu yerden alan 3 arkadaş tedavi ettirmek üzere ilçe merkezine götürdü.

Veteriner hekim Selim Çelik tarafından muayene edilen kartalın kanadından vurulduğu belirlendi. Kartalın, kırık kanadı pansuman edildikten sonra sarıldı. Veteriner hekim Selim Çelik, kırık kanadına tedavi uyguladıkları kartalın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kaya kartalını yaralı olarak bulduklarını söyleyen Batuhan Yaşar, veteriner hekime götürerek tedavi ettirdiklerini anlattı. Yaralı kartal, daha sonra Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edildi.