Yalanı, FETÖ itirafları çökertti

Örgütün tepe isimleri ve üyeleri, elebaşı Fetullah Gülen'in darbenin hazırlık aşamasından saatine kadar haberdar olduğunu ifşa etti.

HABER MERKEZİ

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, Gülen ve örgütün üst yönetiminin darbe girişiminin içinde olduğunu söyledi. Ebuseleme Gülen, firari Adil Öksüz'ün darbe girişimini hazırlarken Gülen ve diğer üst yöneticilerle irtibatta olduğunu belirtti. FETÖ elebaşının Pensilvanya'da kulağına eğilerek "Arkadaşlar bir şey düşünmüş. Yakında Türkiye'deki kurumlar el değiştirecek, siz de önemli kurumlara geleceksiniz" dediğini aktaran Ebuseleme Gülen, dün yaptığı paylaşımda da "15 Temmuz felaketini başımıza açan abileri ve tüm sorumluları kahreyle ya Rab! Evlatları gün yüzü görmesin... Alçak oğlu alçaklar!" ifadelerini kulandı.

'SAATİNE KADAR BİLİYORDU'

Hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde bir itiraf da FETÖ'nün eğitim yapılanmasının başındaki firari Halit Esendir'den geldi. Gülen'in darbenin saatine kadar haberi olduğunu söyleyen Esendir şöyle dedi, "Pensilvanya'daki arkadaşlar kapıyı çalıyorlar. 'Hocam Türkiye'de darbe olmuş' diyorlar. Şaşırıyor çünkü darbenin gece 03.00'da olacağından bilgisi var. 'Türkiye'de saat kaç' diyor. '21.30' cevabını alınca olmaz' diyor."

'YANLIŞ YERDEN BAŞLADIK'

FETÖ firarisi Kamil Maman da yine firari Sevgi Akarçeşme ile yaptığı sosyal medya yayınında "15 Temmuz kimin planıydı? sorusuna şu cevabı verdi: "Tabii Cemaat'in (FETÖ) planıydı. Bunu herkes biliyordu. Burada problem organize olunamamasıyla ilgili. İnsanlar ölünce, çatışma çıkınca yanlış bir yerden işe başladığınız ortaya çıkıyor. İşte uçakları uçururuz, herkes ellerini indirir aşağıya. Bir metin yayınlarız, TSK olaya müdahale etti deriz."