Yalan haberle suçladılar! Yargıtay üyesine daire kumpası

500 bin TL'ye daire satın alan Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, dairenin başkasına satıldığını öğrenince, parasını geri istedi. Parayı makbuz karşılığı alan Aydıner'e, çete ve örgüt kurmak iftirası atan firma sahibinin oyununu savcı bozdu.

Yargıtay Üyesi olarak görev yapan Ömer Faruk Aydıner, Marmaris'te 80 metrekarelik bir daireyi satın almak için Marmaris Yapı Limited Şirketi ile anlaştı. HaberTürk'ün haberine göre şirketin sahipleri Arzu Kayaoğulları ile Mehmet Ali Bal ve Nizamettin Kahramanoğlu'ydu.. Aydıner daireyi aldığı 2018 yılında söz konusu şirkete toplam 500 bin lira ödeme yaptı. Ancak inşaatın yapımı sürerken şirket ortakları; Bal, Kahramanoğlu ve Kayaoğulları ticari anlaşmazlığa düştü ve araları açıldı.

DAİREYİ BAŞKA BİRİNE SATTI

Bu sırada Arzu Kayaoğulları, Aydıner'in 500 bin liraya satın aldığı daireyi bir başkasına tam 750 bin liraya sattı. Ömer Faruk Aydıner bu durumu fark edince Arzu Kayaoğulları, Aydıner'e 750 bin lira yerine başka bir daire önerdi. Ancak önerdiği daire de ipotekli çıktı. Bunun üzerine Aydıner ödediği paranın tamamının iadesini talep etti.

PARAYI VERİP, ŞİKAYET ETTİ

Ancak Kayaoğulları, Aydıner'i dört ay oyalayıp ödeme yapmadı. Aydıner'in, parasının ödenmemesi halinde hukuki yollara başvuracağını söylemesi üzerine, Kayaoğulları paranın bir kısmını banka yoluyla bir kısmını ise elden şoförü aracılığıyla gecikmeli olarak Aydıner'e ödedi. Ancak Arzu Kayaoğulları ve Suna Öztaşdönderen bu ödemeyi tam 2 ay sonra Aydıner'i çete ve örgüt kurmak ve bu parayı kendisinden zorla almakla suçladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Arzu Kayaoğulları ödemeyi kendi iradesiyle yaptığını gösteren yazılı mesaj ve makbuz gibi başka kayıtlar olmasına rağmen bir süre sonra avukatı Suna Öztaşdönderen ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup, Aydıner'in "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak" "İrtikap", "Görevi Kötüye Kullanmak", "Tehdit" dahil 11 ayrı suç işlediğini iddia etmişti. Soruşturmayı yürüten savcı Durmuş Ali Kaya, iddianamede şüphelilerin iddialarının hayatın olağan akışına aykırı olduğuna şu ifadelerle dikkat çekti: "Kayaoğulları'nın Aydıner'e ait daire parasının bir kısmını 23 Eylül 2019'da kendisine gelen hesaba banka yoluyla, kalan kısmı da Aydıner'e şoförü vasıtasıyla teslim ettiği, makbuz verdiği, hayatın olağan akışı gereği baskıyla alındığı iddia edilen paranın karşılığında makbuz vermeyeceğine..."

9 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Soruşturmayı yürüten Durmuş Ali Kaya, deliller ve bu tespitler ışığında Ömer Faruk Aydıner hakkında, sistematik biçimde karalama ve yıpratma faaliyetlerini organize eden Arzu Kayaoğulları ve avukatı Suna Öztaşdönderen dava açtı. İki isim hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

BAYRAM MESAJI BİLE ATMIŞ

İddianamede Aydıner'e kumpas kurulduğuna dair şu ifadeler de dikkat çekti: "Arzu Kayaoğulları'nın şoförü aracılığıyla Aydıner'e daire parasını gönderirken, teslim saatini dakikası dakikasına not etti. Parayı öderken dahi tuzak kurarak, illegal bir şekilde para aldığı izlemini verdiği ve bu durumu dilekçesinde belirtti. Medya organlarına da paranın Yargıtay'daki (makamında) verildiği şeklinde haber yaptırıldığı anlaşılmıştır. Şüphelinin kendisine baskı yaptığını iddia ettiği kişiye, baskılandığını iddia ettiği tarihten 1,5 ay sonra bayram mesajı atması, iddiaları asılsız hale getirmiştir"