'Yabancılara ülkemizi tanıtarak fayda sağlamalıyız'

Turkcell Platinum Black katkılarıyla gerçekleşen ALEM Talks Podcast'in yeni konuğu Emir Bahadır oldu. İlk kez Podcast yapıyor olmanın heyecanını yaşayan Bahadır, Bmoji uygulamasından yeni yatırımlarına, sanata olan tutkusundan favori seyahat rotalarına uzanan sohbette samimi açıklamalarda bulundu.

Turkcell Platinum Black katkılarıyla gerçekleşen ALEM Talks Podcast'in konuğu Bmoji uygulamasının yaratıcısı yeni nesil işadamı Emir Bahadır oldu. Bahadır, Bmoji'nin doğuşunu, "New York'ta gayrimenkul işleriyle uğraşırken teknoloji mühendisliği okudum. Her zaman teknolojiye bir ilgim ve bu konuda bilgim vardı. Emoji dünyasının gelişmesi, insanların mobil çağa ayak uydurmaları, sürekli mesajlaşmaları bu fikir için bana yol açtı. Bugün yaklaşık aktif üç milyon kullanıcısı olan ve herkesin elle çizilmiş kendi Bmoji'lerini kullandığı farklı ifadeler seçip satın aldığı bir platformuz'' sözleriyle anlattı. Kanye West, Donald Trump gibi birçok politikacı, sanatçı, müzisyenin Bmoji'yi kullandığını ifade eden Bahadır, "Bmoji kendi kendine bir marka oluşturdu ve yayıldı'' cümlesiyle markanın serüvenini anlattı.

FARKLI SEKTÖRLERDE VARIZ

Teknoloji çağına yeni girişimleriyle ayak uyduran Bahadır "conversational commerce'' alanında çalışmalara başladığını ifade etti. Bahadır "conversational commerce'' hakkında; "Şu anda Omnigoo adında bir ürünümüz var ve bunu da dünyada farklı sektörlerde hayata geçirmeye başladık. 'Conversational commerce' hem robotlarla hem fiziksel bireylerle dijital ortamda konuşarak alım satım yapabilmek'' ifadelerini kullandı. Bahadır, Ortadoğu, Türkiye ve ABD'de aktifleşen yeni girişimiyle yoğunlaşan insan hayatının temposunu kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

SANAT ALTYAPI GEREKTİRİR

Emir Bahadır, sanata olan bakışını "Sanat aslında bir duygunun, bir fikrin, herhangi bir tasarımın ve bir güzelliğin yani kendin için olan bir güzelliğin farklı yollarla hayata geçmesi'' sözleriyle açıkladı. Sanatın altyapı gerektirdiğini dile getiren Bahadır koleksiyonerliğe dair düşüncelerini de paylaştı: "Türkiye'de yeni koleksiyonerlerin, sanatçıların çıkması benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü iyi bir koleksiyoner topluluğu olan bir ülke olabilmemiz biraz kilometre işi. Dünden bugüne koleksiyoner oldum diyerek eser toplamaya başlanınca aslında o pek koleksiyonerlik olmuyor.''

BODRUM'U ÖZLEMİŞİM

Seyahat tutkusuyla tanınan Emir Bahadır favori tatil destinasyonlarını, "Uzun süreden sonra Bodrum çok hoşuma gitti. Havasını özlemişim, her yerde arkadaşlarımla karşılaşmayı özlemişim. Benim favorim ise her zaman Güney Fransa. Saint-Tropez en sevdiğim yerlerden biridir. Onun dışında ben çok iyi bir kayakçıyımdır. İki yaşımdan beri kayıyorum. En keyif alarak kaydığım yer de Courchevel'dir. İstanbul muhteşem. Bodrum'un yeri ayrı, çok seviyorum. New York bambaşka. Gerçekten keyif aldığım, sevdiğim çok yer var'' olarak sıraladı.

EV ALIP DÖNÜYORLAR

Bahadır, yabancı arkadaşlarını Türkiye'de ağırlamaya verdiği önemi de "Bu Türklüğün verdiği bir şey olsa gerek o kadar severek, benimseyerek ve rahat bir şekilde gezdiriyorum ki onları. Zaten geldikten sonra bir çoğu İstanbul'da, Bodrum'da ev alıp dönüyorlar. Biraz da bunu yapmak zorundayız gibi hissediyorum, ülkemize de bir faydamızın olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de bugünlerde yabancıları getirip, ilgi gösterip, gezdirip gerçekleri görmelerini sağlamamız gerektiğine inanıyorum" sözleriyle anlattı.