Yabancı turistlerden çağrı: Tatile Türkiye’ye gelin

Alman TUI’nin en çok satış yaptığı 3. destinasyon olan Türkiye, yabancı turist akınına uğruyor. Yabancılar, “Hiç düşünmeden Türkiye’ye tatile gelin” diyor.

Turizmde bu yıl Türkiye 40 milyon, Antalya ise 14 milyon turist bekliyor. Turizm sektörü temsilcileri haziran ayının tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştığına dikkat çekerek, seçim ve Dünya Futbol Şampiyonası’nın turizmin hızını kesemediğini söyledi. Türkiye, Almanya merkezli tur operatörü TUI’nin en çok satış yaptığı destinasyonlar içinde üçüncü sırada yer aldı. Antalya’da haziran ortası itibarıyla 4 milyon rakamını aşmayı başaran ve bu yıl 14 milyon hedeflenen turizm kentinde, Rusya ve Almanya pazarlarındaki ciddi orandaki artışlar sektörü sevindirdi. 

HARİKA BİR ÜLKEDEYİZ 

Tatillerini Ege’nin önemli merkezlerinden Didim’de geçiren turistler de, Türkiye’nin doğası, denizi ve insanlarıyla harika bir ülke olduğunu belirterek, “Hiç düşünmeden Türkiye’ye tatile gelin” çağrısında bulundu. İngiliz Stephen Cross, “Sakın burayla ilgili olumsuz bir şey düşünmeyin. Tatilin keyfini çıkarın” dedi.  

CİDDİ BİR GERİ DÖNÜŞ VAR, LİSTEDE İLK 3’TEYİZ

Antalya’ya bu yıl hem Rusya hem Avrupa ülkelerinden ciddi talep olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği Başkanı Erkan Yağcı, TUI’nin de en çok sattığı ülkeler sıralamasında Türkiye’nin üçüncü olduğuna dikkati çekti. Yağcı, “Şu anda ciddi anlamda bir geri dönüş söz konusu. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin tekrar İspanya’yla bir ya da ikinciliği paylaştığı konuma tekrar döneceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.