Sefer görev emri nedir, e devlet sefer emri sorgulama sayfasına nasıl girilir,kimler sefer görev emrine gidebilir, askerlik yapan görev sefer emrine gidebilir mi soruları bir anda gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı sitesinden e devlet şifrenizle sorgulayabileceğiniz sefer görev emri detayları haberimizde. 2018 E-devlet internetten şifre alma. Vatandaşlar e-devlet kapısı sistemine giriş yaparak çeşitli kurumların hizmetlerini kolayca alabiliyor. E-devlet üzerinden SGK, Araç sorgulama, dava dosyası sorgulama, öğrenci işlemleri gibi çeşitli bir çok hizmetten faydalanabiliyorsunuz. E-devlet şifrenizi unuttuysanız aşağıda verdiğimiz linki kullanabilir ve çözüme ulaşabilirsiniz. İşte E-devlet giriş ekranı ve detaylı bilgiler. E-devlet şifrenizi unuttuysanız eğer yapmanız gereken çok kolay. Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir. Her bir şifre için ödenen ücret bir defaya mahsustur. Ancak, unutma ve kaybolma durumlarında online şifre yenileme hizmetinden yararlanmak yerine PTT’den yeni şifre zarfı alınıyorsa bu ücretin tekrar ödenmesi gerekmektedir.Bu ücret, e-Devlet Kapısına gelir olarak kaydedilmemekte, işlem masrafı olarak PTT tarafından tahsil edilmektedir. Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz. e-devlet şifresini unutmuş olan vatandaşımızın yapacağı öncelikli iş bulunduğu şehirdeki herhangibi bir PTT şubesine başvurmak olacaktır.
E-DEVLET SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
Sefer görev emriyle ilgili Hükümetten son dakika açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin yaptığı "Sefer görev emri olanlar hazır olsun" sözlerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Son dakika habere göre, Bozdağ, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, sefer görev emrinin şu an için ihtiyaç olmadığını söyledi" dedi.
SEFER GÖREV EMRİ NEDİR
Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.
SEFER GÖREV EMRİ ÖĞRENME
En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle:
SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA EKRANI-TIKLAYIN
Sorgulama sonucu sefer görev emri çıkan vatandaşlara, Savunma Bakanlığı’nın sitesindeki şu sorularla da ek bilgi veriliyor:
AYNI AİLEDEN 2 KİŞİ SEFER GÖREV EMRİNE GİDEBİLİR Mİ
Askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra yedeğe alınan bütün personel aşağıda belirtilen ve SGE’nin iptalini gerektiren hususlarda mazeretleri olmadığı sürece seferberlik mevzuatı gereği sefer planlamasına alınmaktadır.
Seferberlik hangi hallerde uygulanır?
Bu nedenle bir ailenin birden fazla ferdine Sefer Görev Emri verilmesi söz konusu olabilmektedir.
Ölenler,
ASKERLİK HİZMETİNİ KISA DÖNEM YAPANLAR: Türk Silahlı Kuvvetlerinde personel askerlik hizmetini hangi statüde yapmış ise o statüde yedeğe alınmaktadır. Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş olarak yapanlar yasada yazılı yaş sınırı dışına çıkıncaya kadar erbaş statüsünde yedekte bekletilmektedir. Herhangi bir seferberlik halinde söz konusu yükümlüler erbaş rütbesi ile askere alınacaklardır.
SGE İPTAL ETTİRMEK MÜMKÜN MÜ: Mevcut mevzuat gereği seferberlik ve savaş planlamasında görev verilen özel kurum ve kuruluşların seferberlik ve savaş halinde ihtiyaç duyacağı SGE’li kritik personelin seferberliğin ilanından itibaren iki ay süreyle ertelemesi yapılabilmektedir. Bu maksatla; özel kurum ve kuruluşlar faaliyet ve mahiyetinde bulunduğu bakanlığın onayını müteakip yedek personelin ertelemesini teklif edebilir.
SEFER GÖREV EMRİ YAŞ SINIRI VAR MI: Orgeneral/Oramiraller ile Korgeneral/Koramiraller hariç, terhis olan subay ve astsubaylar terhis tarihinden itibaren bir ay içerisinde, uzman erbaş, uzman jandarma, erbaş ve erler terhis tarihinden itibaren üç ay içerisinde Askerlik Şubelerine ikâmet adresi ve durumlarını bildirmek suretiyle terhis kayıtlarını yaptırırlar. Terhis kaydını yaptırmayanlar idari para cezası ile cezalandırılır.
Terhis olurken tebliğ edilen sefer görev emrim e-Devletten baktığımda görünmüyor. Devam edip etmediğinin bildirilmesi. SGE, birlik ve kurumların ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla muvazzaflık hizmetini tamamlamış yasal yaş sınırı içinde olan yedek personele; sınıf, rütbe, branş ve ihtisasları esas alınarak muvvazlık döneminde yetiştirildiği görevlere uygun ve yenileme esasına göre verilmektedir.
Seferberlik mevzuatı gereği; TSK'nin ihtiyaçları gözetilerek genç personelden başlamak surtiyle yasal yedeklik yaş sınırı 41 yaşına kadar olan yedek personele SGE, Seferberlik Bilgi Sistemi (SBS) ile otomasyon ağı üzerinden verilmek yada iptal edilmektedir. Talep üzerine görevlendirme yapılamamaktadır.
E DEVLET ŞİFRESİ NE KADAR OLDU
Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir. Her bir şifre için ödenen ücret bir defaya mahsustur. Ancak, unutma ve kaybolma durumlarında online şifre yenileme hizmetinden yararlanmak yerine PTT’den yeni şifre zarfı alınıyorsa bu ücretin tekrar ödenmesi gerekmektedir.Bu ücret, e-Devlet Kapısına gelir olarak kaydedilmemekte, işlem masrafı olarak PTT tarafından tahsil edilmektedir.
E DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALI?
Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
Daha önce cep telefonu ve e-posta doğrulaması yapmış iseniz e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden:
Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak
Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek
Cep telefonuma gelecek kodu girerek
Seçeneklerinden birini işaretleyip şifre yenileme yöntemlerinden birini belirleyebilirsiniz. Giriş alanındaki şifremi unuttum seçeneği ile şifrenizi yenileyebilir, yeni şifre belirleyebilirsiniz. 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti e-Devlet Kapısı kullanıcıları ve mavi kartlı kullanıcılar bu şifre yenileme hizmetinden faydalanabilmektedir. Ancak yabancı kullanıcılar şifre yenileme hizmetinden faydalanamamaktadır.
E-DEVLET EN ÇOK ARANANLAR ARASINA GİRDİ
e-Devlet’e dün eklenen ve ardından teknik çalışma nedeniyle askıya alınan soyağacı sorgulama sebebi büyük ilgi çekti ve e-Devlet Google’da 5 milyondan fazla kez aratıldı.
NÜFUS KAYIT ÖRNEKLERİ İLE SAĞLANIYOR
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda soyağacı veya soy kütüğü ya da şecere verilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığından, bu yöndeki talepler yukarıda belirtilen mevzuat hükmü doğrultusunda ilgililerin alt ve üst soylarına ait düzenlenen nüfus kayıt örnekleri ile sağlanmaktadır.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALMALARI GEREKECEK
Bu nedenle, kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini bulundukları yer nüfus müdürlüğünden almaları mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44'üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 7, 9 ve 21'inci maddeleri ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 4, 5, 6 ve 8'inci maddeleri uyarınca, ilgililerin soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir.
''BELGE OLUŞTUR'' YETERLİ
Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur" diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği hizmet sayfasının ise yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman kilitlendiği görüldü.
E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?
E-Devlet ile işlem yapmak isteyen kullanıcıların, sisteme giriş yapması gereklidir. www.turkiye.gov.tr internet sitesi kullanılarak sisteme giriş yapılabilir. Kullanıcılara giriş için birden fazla seçenek sunulur. Sisteme giriş seçenekleri; internet bankacılığı, E-Devlet şifresi, mobil bankacılık, T.C. kimlik kartı ve E-imzadır. 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının yer aldığı sistemde, kullanıcılar tarafından en fazla E-Devlet şifresi ile giriş seçeneği kullanılır. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz, PTT şubelerinden şifre temin edebilirsiniz. PTT şubesi tarafından size kapalı zarfın içerisinde 2 Türk Lirası karşılığında E-Devlet şifresi verilir. Şifre ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için güvenlik amacıyla başka kişiler ile paylaşılmaması gereklidir. PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra, şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılabilir.
E-Devlet ile yapılabilecek olan işlemlere ekranın sol tarafında yer alan menüden ulaşılabilir. Menü üzerinden kamu kurumları listesi ve bu kamu kurumları tarafından sağlanan hizmetlere erişim sağlanabilir.
E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
E-devlet’e giriş için PTT’den almış olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-imza veya mobil imza gerektiren hizmetleri kullanabilmek için e-imza veya m-imza edinilmesi hizmete bağlı olarak ayrıca gerekebilir.Şifre ile ilk defa giriş yaptığınız durumda sistem sizi şifre değiştirme sayfasına yönlendirir. Bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E devlet şifresi almak için PTT'ye 2 TL ödemeniz gerekiyor.
E DEVLET'E YENİ HİZMET EKLENDİ
e-Devlet Kapısı üzerinden alınan hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uzun süredir yararlandığı ve önemli verilerine kolayca ulaşabildiği e-Devlet “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi” hizmeti içeriği ve kapsamı genişletti.
Sanal devlet kapısı giriş işlemlerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemi giriş işlemlerinde vatandaşlar tarafından genel olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ giriş yöntemi tercih ediliyor. Herhangi bir PTT şubesinden daha pratik bir şekilde alınabilen e-Devlet şifresi aynı zamanda da istendiği zaman kişisel bir şifre ile değiştirilebiliyor. E-Devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlar çeşitli kamu kurumlarının hizmetlerini kullanamıyor. Bu kamu hizmetlerinin başında da özellikle online adres değişikliği geliyor. Vatandaşların e-Devlet adres değişikliği işlemleri başta olmak üzere bazı kamu hizmetlerini yapabilmeleri için sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yönteminden daha yüksek güvenlik özelliklerine sahip olan bir giriş yöntemi kullanarak giriş yapmaları gerekiyor.
Bu neden ile de vatandaşlar e-Devlet’e giriş yöntemleri arasında bulunan ve GSM operatörlerine yaptıkları başvurular ile satın alabildikleri mobil şifre ile giriş yöntemini veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onaylı Elektronik Sertifika Sağlayıcıları aracılığı ile elektronik imza alarak sisteme giriş yapıyor. E-Devlet sistemine giriş işlemlerinde kullanılan mobil imza ve elektronik imza kişinin ıslak imzasının sanal platformda kullanılabilmesine yardımcı olurken mobil imza ıslak imza yerine GSM operatörlerinden alacakları özel şifre kullanılırken aynı zamanda da elektronik imza ise ıslak imza dijital platformda yasal geçerliliği olacak şekilde aktarılarak kullanılabiliyor. Bu giriş yöntemleri ile sanal devlet kapısı sistemine giriş yapılarak kamu kurumlarının yüksek güvenlik önceliği gerektirmekte olan işlemlerini dahi kolay bir şekilde dijital platform üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olunuyor ki bu gibi özellikleri son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.
e-devlet Şifremi Unuttum
e-devlet şifresini unutmuş olan vatandaşımızın yapacağı öncelikli iş bulunduğu şehirdeki herhangibi bir PTT şubesine başvurmak olacaktır. Orada bulunan veznedara e-devlet şifremi unuttum diyerek bulunduğunuz durumu anlatmalısınız. Şifreyi ilk aldığınızda ödediğiniz 2 TL ücreti şifreyi unuttuğunuz zaman 4 TL olarak ücretlendirilecektir. Ücret ödendikten sonra yeni şifreniz kimliğinize tanımlanacaktır. Sürekli olarak aynı durumla karşılaşmamak için şifrenizi not etmenizi tavsiye ederiz. Şifre unutma işlemi ücreti 10 TL’ye kadar yükselebilmektedir
E-devlet sistemindeki uygulamaları şu şekilde tek tek ele alabiliriz;
İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri; bu işlemler için önceden notere gitmeniz gerekmekteydi. e-devlet sisteminin gelmesi ile birlikte artık notere gitmenize gerek kalmamaktadır. Eğer mobil imza, e-imza ya da e-devlet şifrenizden bir tanesi mevcut ise bu tür işlemlerinizi artık sistem üzerinden yapabilirsiniz.
E-devlet Çay-kur Üretici Sorgulama; sistemin kurulması ile birlikte artık Çaykur çay üretici belgesinin var olup olmadığını sistem yardımı ile öğrenebilirsiniz.
E-devlet DASK Poliçe Sorgulama; deprem poliçenizi sorgulama konusunda sistem size yardımcı olacaktır. DASK kapsamı altında olan ortalama 5,8 milyon evin raporlarına e-devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.
E-devlet Sürücü Belgesi Ceza Puanı; sistem ile birlikte artık sürücü belgeniz üzerinde ceza olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.
E-devlet Vergi Borcu Sorgulama; artık vergi borcunuzu e-devlet sistemi yardımı ile öğrenebilirsiniz.
Muhtaçlık Başvurusu; muhtaçlık konusunda başvurularda da e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Dul ve yetim aylığı alabilmek içinde önce sisteme başvurmanız gerekmektedir.
Genel sağlık Sigortası; genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerinden yaralanamayan vatandaşlarımızın bu hizmetten mahrum kalmamaları için kurulmuştur. Hizmetten yararlanmak için sistemi kullanabilirsiniz.
İşsizlik Ödeneği; bu ödenek hastalığı nedeniyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlarımızın bu süre zarfında mağdur olmamaları için ödenen ücrettir. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
Deniz Ruhsat Sorgulama; deniz ruhsat sorgulama işlemi içinde sistemi kullanabilirsiniz.
Sevk Edilecek eğitim Merkezi; askerliğinizi nerede ve ne zaman yapacağınız konusunda merak ettiklerinizide yine sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
Adres Değişikliği Bildirimi; bu tür işlemlerinizide yine sistem üzerinden kolaylıkla yapabilirisiniz.
e-devlet Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama; aile hekimininizin kim olduğunu merak ediyorsanız sistem size yardımcı olacaktır.
e-devlet GSS Tescil Kaydı; genel sağlk sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
e-devlet 4A Emeklilik Kesintileri; emekli maaşınız normalden düşük geliyor ise bunun nedenini sistemden öğrenebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızın oranına bakabilirsiniz. Neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.
4A Emekli Aylık Bilgisi; emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sistem üzerinden öğrenebilir gerekli duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
4A Hizmet Dökümü; 4A Hizmet Dökümü sayesinde işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenebilirsiniz.
4B Borç Durumu; sistemin borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz
4B Emekli Aylığı Kesintileri; bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz.
4B Aylık Bilgisi; uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza bu uygulamadan ulaşabilirsiniz.
e-devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri; Emekli Sandığı ile ilgili alınan maaşlarda neden kesinti yapıldığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
4C Emekli Aylık Bilgisi; bilgi amaçlıdır. Emekli sandığı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
4C Tescil Kaydı; emekli sandığı ile ilgili tescil kaydınıza bakabilir. Gerekli olan sorgulatmaları yapabilirsiniz.
e-devlet Bireysel emeklilik İşlemleri; bireysel emeklilik işlemlerini bu sistem üzerinde rahat ve zorlanmadan kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama; üniversitelerden öğrenim gören öğrencilerimize sağlanan burs ve yurt imkanlarının sonuçlarını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
e-devlet bu ve buna benzer birçok uygulama ile siz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.