WhatsApp’ta mavi tik nasıl kapatılır? WhatsApp mavi tik kaldırma kapatma işlemi

WhatsApp mavi tik kapatma özelliği bu popüler mesajlaşma uygulamasında mümkün. Gizliliğine önem veren ve karşı tarafa mesajların okundu bilgisinin gitmesini istemeyen kişiler, Whatsapp’ta mavi tik nasıl kapatılır sorusuna yanıt arıyor. WhatsApp programında kullanıcıların pek de farkında olmadığı birçok özellik bulunuyor. Hemen hemen her telefonda kullanılan WhatsApp uygulamasının gizlilik ayarlarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri sizin için derledik. Günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı Whatsapp'ın kolay yüzünün ardında çok ilginç özellikleri var. İşte, WhatsApp mavi tik kaldırma kapatma yöntemi. WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden! WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor.

Günümüzün popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta mavi tik uygulaması bazı kullanıcıları rahatsız edebiliyor. Karşı tarafa mesaj okundu bilgisi veren WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır? WhatsApp mavi tik kaldırma kapatma yöntemi aslında son derece kolay. Milyonlarca kişinin kullandığı popüler uygulama WhatsApp; Android, BlackBerry, iPhone ve Windows Phone telefonlarda kullanılabiliyor. Günümüzde neredeyse her telefonda kullanılan WhatsApp, birbirinden güzel ve yeni özellikleri ile insanların tercih ettiği bir numaralı uygulama konumunda. Bunun böyle olmasının sebebi, uyguladığı politika ve kullanıcı geri bildirimleri olduğu da belirtmek gerekiyor. Şimdi hep beraber, bu özellikleri yakından tanıyalım. Telefonunuza uygulamayı App Store‘den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play‘e girin) App Store’u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin. Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz.

WHATSAPP MAVİ TİK NASIL KAPATILIR?

WhatsApp tüm telefonlarda aynı şekilde göründüğü için telefonunuzun markası ne olursa olsun tüm işlemler aynı şekilde yapılır. Mavi tık kaldırma için aşağıdaki adımları izleyin;

- Whatsapp’ınızı açarak sağ alt köşedeki “Ayarlar” kısmına dokunun

- Ardından “Hesap” yazısını göreceksiniz tekrar dokunun
- Son olarak “Gizlilik” seçeceğine dokunup en alttaki  “Okundu Bilgisi” seçeceğinin üzerine dokunarak pasif hale getirin.

WHATSAPP’IN BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

Kalın, üstü çizili ve italik: Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gerek yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek. Bu özellik şimdilik sadece beta halindedir ancak çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.

Emoji taraması: Kullanan herkesi bildiği üzere Whatsapp'ta birçok emoji var anca bu emojilerinin fazla olması bazen doğru anda doğru emojiyi bulmak zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. 

Dakik hesaplamalar: Sürekli konuşmalarınızı takip etmekte zorlanıyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilmeniz mümkün. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan ''Bilgi'' opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilmeniz mümkün olacak.

Grup sohbetlerinizi sessize alın: Eğer çok fazla bildirim Whatsapp arkadaş gruplarınız varsa istediğinizde, ''Grup bilgisi''ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz.

Birilerini özel hissettirin: Aynı anda birden fazla kişiye sadece kendilerine gönderdiğinizi düşünecekleri bir mesaj gönderebilirsin. Tek yapmanız gereken ''Sohbet'' ekranından ''toplu mesaj listelerini'' tıklayarak, alıcıları seçebilir ve onlara mesaj gönderebilirsiniz.

Paranız cebinizde kalsın:“Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı”na tıklayarak, ”Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi olmayan ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

Otomatik yüklemeleri durdurun: Telefonunuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

Referans için önemli mesajları işaretleyin: Önemli bir mesajı bulmak için çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz. Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup "Yıldızlı mesajlar”ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz. 

Dizüstü Whatsapp: WhatsApp’ı bilgisayardan açarak artık işyerinizde istediğiniz kadar mesajlaşmanız mümkün. Bilgisayarınızdan Web.whatsapp.com adresine girdikten sonra telefonunuzdaki WhatsApp’inizden alacağınız QR kodu ile sohbetlerinizi bilgisayar ekranına taşıyabilirsiniz.

Grup konuşması taraması: Eski bir grup konuşmasını bulmak için tek yapmanız gereken konuşmanın içinde kimlerin olduğunu hatırlamak. Herhangi bir konuşmada kişinin isminin üstüne tıklayarak daha önce beraber içinde bulunduğunuz bütün grup konuşmalarını görebilirsiniz. 

Yanıtlamayı kendinize hatırlatın: Eğer çok ilginizi çekmeyen bir konu konuşuyorsanız, kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için herhangi bir sohbeti "Okunmamış" olarak işaretleyebilirsiniz. Böylece konuşmanın yanında belirecek olan mavi nokta, size cevap vermeniz gerektiğini hatırlatabilir.

WhatsApp nedir

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden! WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor.

WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve ücretsiz telefonla görüşmekmümkün.

Dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantınızın olduğu her yerden sevdiklerinizle mesajlaşmak, çektiğiniz fotoğrafları veya videoları gönderebilmek varken neden yapmayasınız?

WhatsApp nasıl kullanılır

Telefonunuza uygulamayı App Store‘den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play‘e girin) App Store’u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin.

Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz.

Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz.

Bu arada WhatsApp uygulamanın, mesajlaşama ve dosya gönderme seçenekleri dışında; bulunduğumuz konumu da arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz mümkün.

Arkadaşlarınıza bulunduğunuz yeri uzun uzun anlatmanıza gerek kalmadan, share location (konum paylaş) seçeneği ile bulunduğunuz yeri gösteren harita bilgisi arkadaşınızın telefonuna yükleniyor ve bunu linki tıklayan arkadaşınız Google Map ile yerinizi rahatlıkla bulabiliyor.