Wayfair nedir, ne anlama geliyor?

ABD'nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Wayfair akıllara durgunluk getiren bir olay içerisinde anılıyor. Ortaya atılan iddialara göre, kaçırılan çocukların Wayfair üzerinden kıyafet ve dolap gibi eşyalar adı altında satıldıkları söyleniyor.

Sosyal gündeme damgasını vuran Wayfair olayında kan donduran iddialar ortaya atıldı. ABD'de internet üzerinden ev eşyaları satan Wayfair'de mobilya ve dekorasyon malzemeleri adı altında çocuk ticareti yapıldığı iddia ediliyor. Wayfair'da yer alan fahiş fiyatlı ve kayıp çocukların isimlerinin verildiği ürünler ile ilgili görüntüler de sosyal medyada dolaşıyor.

WAYFAİR NEDİR?

Wayfair, ABD'nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biridir. Ev eşyaları ve dekorasyon malzemeleri satılan Wayfair'da yer alan fahiş fiyatlı ürünler, Twitter ve Reddit gibi platformlardaki kullanıcıların dikkatini çekti.

Ancak iddiaları yalanyalan firma bu şekilde dikkat çeken ürünleri sitesinden kaldırdı. Bunun bir komplo teorisi mi, yoksa acı bir gerçeklik mi olduğu henüz bilinmezken, Wayfair yetkilileri ise Newsweek dergisine yaptıkları açıklamada "Bu iddiaların gerçeklik payı yok. Satıcı tarafından sunulan fotoğraflar ve tanımlamalar, ürünü ve fiyatını tam olarak açıklamıyor; bunu kabul ediyoruz. Bu nedenle söz konusu ürünleri siteden geçici olarak kaldırdık." ifadelerini kullandı.