Washington'da kongre işgali Gakkoşları da endişelendirdi

ABD'de seçimlerin ardından kongre binasının işgal edildiği tarihi gecede, Elazığlılar da en az Amerikalılar kadar endişelendi. Ancak onların endişesi demokrasi değil, kongreyi süsleyen ünlü vişne çürüğü mermerlerdi. Gakkoşların bu kaygısını, Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, “Endişeliyiz, vişneçürüğü mermerimize bir şey olur diye...” tweet'iyle dile getirdi.

ABD'de Kongre binasının işgali sonrası tüm dünyadan 'endişeliyiz' açıklamaları geldi. Amerikan demokrasisine karşı yapılan saldırı sonrası tüm dünya liderlerinden peş peşe açıklamalar yapılırken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın twiti dikkat çekti.

Şerifoğulları, ABD Kongresi'ni süsleyen ünlü vişne çürüğü mermerleri kast ederek, “Endişeliyiz, vişne çürüğü mermerimize bir şey olur diye...” twit attı.

60 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

AA'da yer alan habere göre ise, dünyada nadir bulunan, Türkiye'de de sadece Elazığ'da çıkarılan vişne mermeri, 60 ülkede seçkin mekanları süslüyor. Alacakaya ilçesinden çıkarılan, vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor.

Seçkin mekanlarda kullanımı için Çin'den Hindistan'a, Dubai'den Katar'a, Sudan'dan Fas'a, Libya'dan İtalya'ya, İspanya'dan Fransa'ya kadar geniş bir yelpazeye ihracatı yapılan ve ihracat oranı aylık ortalama 65 bin tona ulaşan vişne mermeri, bugüne kadar Beyaz Saray, Kabe, Dubai ve Palmiye Adaları'ndaki lüks oteller, Burç Halife, Victoria's Secret'in dünya çapındaki mağazaları, Dolce & Gabbana modaevlerinin Güney Afrika'daki mağazaları gibi birçok prestijli mekanı süsledi.