BM 75. Genel Kurul Başkanlığına TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi

BM 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı eski AB Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı seçildi.

Seçildiğini sosyal medya Twitter hesabından duyuran Bozkır, “BM 75. Genel Kurul Başkanlığına, üye ülkelerin ezici çoğunluğu ile seçilmiş bulunmaktayım. Kuruluşunun 75. yılında, içinde bulunduğumuz zor şartlarda, BM’nin en üst karar organının yönetimini üstlenecek ilk TC vatandaşı olmaktan, ülkem, milletim ve şahsım adına gurur duyuyorum. Bu tarihi göreve beni aday gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, bana olan güven ve teveccühlerinden dolayı müteşekkirim. Ayrıca, bu sürecin her aşamasında bana güçlü destek veren Dışişleri Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Bu zorlu dönemde, liderlik görevini üstlenerek, BM Genel Kurulu’nun sorumluluklarını etkin biçimde yerine getirmeye devam etmesine; çok taraflılık ve uluslararası işbirliği temelinde, küresel sorunlara ve bunların çözüm yollarına dair kararlar alınmasına gayret edeceğim.” açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bozkır, Genel Kurul Başkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasını birlikte izledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır kimdir? Volkan Bozkır hayatı ve biyografisi!