Virüsle mücadelede en başarılı ülke Türkiye

Ipsos araştırma merkezi Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından ‘Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması' çalışmalarını başlattı.

AA

İnternet üzerinden 800 kişiye salgından en çok etkilenen 9 ülkenin mücadeleyi yönetme performansı soruldu. Karnesi en iyi olan ülkeler arasında Türkiye yüzde 39 ile birinci, Güney Kore ise yüzde 37 ile ikinci oldu.

SAĞLIKÇILARA %90 DESTEK

Ipsos’un Türkiye CEO’su Sidar Gedik, “Araştırmanın başında beri hem sağlık çalışanlarını hem de Sağlık Bakanlığımızı başarılı bulanların oranı yüzde 90’ların altına düşmedi” dedi. Araştırmada en zayıf ülke ise Amerika Birleşik Devletleri çıktı. Araştırmaya katılan her 10 kişiden 7’si ABD’nin salgınla mücadeledeki performansının kötü olduğunu düşünüyor. ABD’yi İtalya takip ediyor. 

YORGUNLUK KAYNAĞI

Araştırmada salgının ilk döneminde hissedilen endişenin yerini çoğu bireyde yorgunluğa bıraktığı görülüyor. Kadınların yüzde 66’sı yorgun hissederken, bu oran erkeklerde yüzde 47. İnsanların yüzde 25’i mesafeye uymayan birini uyarmakta çekineceğini belirtiyor.