Viranşehirli gençler için 200 milyon TL'lik yatırım

Şanlıurfa Viranşehir, son dönemdeki belediyecilik hizmetleri ile büyük değişim yaşıyor. İlçede özellikle gençlere yönelik büyük yatırımlar yapan Belediye Başkanı Salih Ekinci, 200 milyon TL tutarında 43 tesis daha yaptıracak.

Viranşehir'i 20 yıl sonra AK Parti Belediyeciliği ile tanıştıran Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilçenin gelişip kalkınması için gecesini gündüzüne katarak büyük hizmetlere imza atıyor. Başkan Ekinci, Viranşehir'e dev yatırımların yapılmasını sağladı ve yapılan hizmetlerle ilçenin gelişip kalkınmasında büyük rol oynadı. İlçedeki yeşil alan miktarını artırmak ve refah seviyesini yükseltecek alanlar oluşturmayı hedefleyen Viranşehir Belediyesi, bu kapsamda 260 bin metrekare alan üzerine devasa Millet Bahçesi yapıyor. İçinde mesire alanı, çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, koşu ve yürüyüş parkuru ile dinlenme alanlarının yer alacağı millet bahçesinde çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Viranşehir Curcup Deresi bölgesinde hayata geçirilen projenin, yıl sonuna doğru tamamlanması planlanıyor. Başkan Ekinci, vatandaşların aileleri ile sosyalleşebileceği modern bir yaşam alanını ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Millet bahçesi ile vatandaşlarımızın nefes alacağı, sosyal ve kültürel etkileşimde bulunabileceği ve ailece hoşça vakit geçirebilecekleri bir alanı inşallah bu yıl sonuna doğru halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

SPOR KENTİ OLACAK

Başkan Ekinci'nin girişimleri sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Viranşehir İlçesi'ne toplamda 200 milyon TL tutarında 43 adet tesis yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törende protokolü imzalayan Başkan Ekinci, ilçeye yapılması planlanan yatırımların Viranşehir için hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ekinci, Viranşehir'i spor kenti yapmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ankara'da imzaladığımız protokolle Viranşehir'imize; 1 adet çok amaçlı spor salonu artı 1500 kişilik spor salonu, 20 adet halı saha, 15 adet basketbol-voleybol sahası ve 2 adet antrenman salonu kazandırılacak. Ayrıca mevcut ve atıl durumda olan 4 adet kitap-kafenin bakım onarımı ve tefrişatı da yapılacak. Bu yatırımların toplam tutarı yaklaşık 200 milyon TL tutarında olacak" dedi. Bu tesislerle birlikte Viranşehir'in sporla da anılan bir ilçe olacağını sözlerine ekleyen Ekinci, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin yanı sıra tüm spor dallarında altyapı potansiyelinin de ortaya çıkmasını sağlayabileceğiz. Ben bu anlamda gençlerimize ve spora verdiği desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

260 bin metrekarelik alana yapılan millet bahçesi, çalışmaları devam ediyor.

HÜRRİYET MAHALLESİ'NE GENÇLİK MERKEZİ MÜJDESİ

Viranşehir'e bağlı Hürriyet Mahallesi'ne gençlerin çeşitli aktivitelerini yapabileceği gençlik merkezi yapıldı. Kapalı alanı 470 metrekare olan ve toplam 7281 metrekare alan üzerinde yapılacak merkezde; konferans salonu, 5 derslik, yönetici, eğitim ve teknik odası bulunuyor. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, seçim öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğu ve gururu içerisinde olduğunu belirterek, ilçeye kazandırılan tesisten dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto teşkilat başkanlığına teşekkür etti.

HAYALLERİNE KAVUŞUYORLAR

Gençliğe yönelik yaptığı yatırımlarla takdir toplayan Viranşehir Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açtığı etüt merkezinde kurs gören gençler, gelecek hayallerini gerçekleştiriyor. Yürüttüğü temel belediyeciliğin yanında, sosyal belediyecilik anlamında da vatandaşlara en iyi şekilde hizmet veren Viranşehir Belediyesi, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere de destek sunuyor. Bu kapsamda Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin talimatları ile çarşı merkezinde bulunan belediye eski hizmet binası, geçtiğimiz yıl Etüt Merkezi'ne dönüştürüldü. Burada uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Kurslardan faydalanan yaklaşık 200 öğrenci için alan derslerinin yanı sıra etüt salonunda soru çözümü, soru-cevap saatleri ve belirli aralıklarla deneme sınavları da yapılıyor.

YARI OLİMPİK HAVUZ AÇILDI

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin girişimiyle Şırnak Mahallesi'ne yarı olimpik yüzme havuzu kazandırıldı. 955 metrekarelik alanda inşa edilen yarı olimpik havuz, 25 metre uzunluğunda, 1.35 derinliğinde, 12 metre genişliğinde ve 3 kulvarı barındırıyor. Ayrıca tesiste, soyunma odaları, yönetim odası, hacim odası, antrenör odası, malzeme ve temizlik odaları bulunuyor. Hizmete giren havuz, yaz aylarında Viranşehirli gençlerin uğrak yeri oluyor. Bu arada Başkan Ekinci döneminde, ilçedeki 5 büyük mahalleye halı saha da kazandırıldı. Halı sahalardan dolayı yüzleri gülen gençler, gençliğe yönelik yaptığı yatırımlar nedeniyle Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'ye teşekkür etti.

'DİJİTAL DERSHANE' HAYATA GEÇİRİLİYOR

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına projeler üreten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilçede yaşayan tüm öğrenciler için 'Eğitimci Belediye, Başarılı Öğrenci' sloganıyla 'Dijital Dershane' Projesini hayata geçiriyor. Göreve geldiği günden beri gençliğe ve eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla takdir toplayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, öğrencilerin ihtiyaçlarıyla teknolojinin olanaklarını buluşturan bir projeye daha imza attı.

4 EKİM'DE HİZMETTE

"Dijital Dershane" adı verilen proje, her eğitim kademesinden öğrencilerin, üniversite öğrencisi adaylarının ve KPSS'ye hazırlanan memur adaylarının, özel dershane ya da etüt merkezlerine gitmesine gerek kalmadan ders anlatımı, soru bankası, eşzamanlı online deneme sınavı gibi olanaklardan faydalanmasını sağlıyor. 4 Ekim Salı günü hayata geçirilecek olan 'Dijital Dershane'ye, dijitaldershane.viransehir.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Siteye giriş yapan öğrenciler, üye kaydını oluşturarak 'Dijital Dershane'den ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. 100 bin üyeye kadar hitap edebilecek şekilde hazırlanan 'Dijital Dershane'de; 4 K ile çekilmiş tüm derslerin eğitim videoları, 193 bin yeni nesil soru ve soru çözümleri yer alıyor.

EKİNCİ: GURURLUYUZ

Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir Belediyesi olarak öğrencilere yönelik destek vermeye devam ettiklerini belirterek, "Eğitimci belediye, başarılı öğrenci ve gülümseyen Viranşehir anlayışıyla oluşturduğumuz Dijital Dershane ile Viranşehirli gençlerimize dijital ortamda etüt merkezi sunmanın ve gençlerimizin geleceğine dokunmanın gururunu yaşıyoruz. Dijital Dershane Viranşehirli sevgili öğrencilerimizin değerli velilerinin eğitime harcayacakları bütçelerini en aza indirmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Viranşehirli tüm öğrencilerimize iyi dersler diliyorum" dedi.