Videolar da hazır ders saatleri de

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tatile giren öğrencilerin eğitiminin aksamaması için EBA üzerinden yürütülmesi planlanan eğitim sürecinin detaylarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklayacak, ilk dersi de 23 Mart'ta kendisi verecek.

OSMAN NURİ CERİT

TRT ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Ders içerikleri konusunda hazırlıklarında sonuna gelindi. Çalışmalara 100’den fazla öğretmen gönüllü olarak katıldı, ders videolarının çekimleri TRT’nin İstanbul’da 5, Ankara’da 3 stüdyosunda yapıldı. Uzaktan yapılacak eğitimler gün boyunca sürecek.

YAYIN SAATLERİ LİSTELENDİ

Öğrenciler hangi gün, hangi saatte derslerini görebileceği bir liste oluşturulacak. MEB, televizyon kanallarının yanı sıra Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) bütün derslerin içerikleri başta olmak üzere video, animasyonlar da yer alacak. Bu sistem sayesinde öğrenciler testler yaparak sevilerini de ölçebilecek. Evde online verilecek eğitimlerde veliler çocukların derslerini düzenli takip etmesi gerekecek.

ELAZIĞ’DA KULLANILMIŞTI

MEB, uzaktan eğitimi Elazığ’da kullanmıştı. Deprem sonrası okullar tatil olmuş, öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için EBA üzerinden ders verilmişti. 

EBA TV Ders Programı