Vicdansızlığın kitabını yazdı! Yazar Azra Kohen'den akla ziyan sözler

Yazar Azra Kohen'in İsrail'in çocuk katliamını meşrulaştıran sözlerine tepki yağdı. Kendi yayınevi Kohen'i yazar listesinden çıkardı, ünlü kitabevleri de kitaplarını raftan çekti.

İsrail'in Refah'ta binlerce Filistinlinin sığındığı çadır kente düzenlediği katliam saldırısının yankıları tüm dünyada sürüyor. 46 kişinin katledildiği vahşete karşı insanlık ayağa kalkarken yazar Azra Kohen skandal sözlerle Filistinlileri hedef aldı. 'Fİ', 'Çi', 'Pi', 'Aeden' ve 'Gör Beni' kitaplarının yazarı Kohen'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük tepki çekti.

İSRAİL VAHŞETİNİ SAVUNDU

Filistinlilerin çocuklarını bombaların atılacağı yerlere 'bilerek götürdüğünü' iddia eden Kohen, "Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla ile 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağrılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesi yok olmasını diliyorum. Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor" şeklinde skandal sözler kullandı.

Kohen'in, geçtiğimiz dönemde de Filistinlileri benzer sözlerle hedef aldığı ortaya çıktı. Kohen, yaptığı paylaşımda, "Kendi soyunu korumayan her ulus lanetlenir ve tabii kendi soyunu demagoji için kullanan, bomba atılacağı anons edildiği halde, bölge uyarıldığı halde çocukları köşelere koyup ellerinde kamera ile bekleyen bu kişilerin yok olmasını diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KİTAP SATIŞLARI DURDURULDU

Kohen'in açıklamaları hem sosyal medyadan hem de yayınevleri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Everest Yayınevi, "Bu büyük insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubumuz bünyesinde yer alamayacağını kamuoyunun bilmesini isteriz" diyerek, Kohen ile ilişiğini kestiğini açıkladı. Kitapyurdu ve D&R gibi kitap satış mağazaları da Kohen'in kitaplarını satıştan kaldırdığını duyurdu.