Vicdansız ev sahibi! Kirayı 15 bin liraya çıkartıp evden attı

Bursa Osmangazi'de 2 bin lira olan ev kirasını 15 bin liraya çıkaran ev sahibi, anne ve iki çocuğunu mahkeme kararıyla kapı dışarı etti. Mağdur anne çocuklarıyla, başlarını sokacak sıcak bir yuva arıyor.

İHA

Akşam

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde bir sitede oturan 2 çocuk annesi Asiye Boyraz (39) bir süredir kan kanseri şüphesiyle hastanede tedavi görüyordu.

MAHKEMENİN YOLUNU TUTTU

Bu nedenle çalışamadığı ve biriken borçlarından dolayı ödemekte zorluk çektiği 2 bin lira olan kirası, ev sahibi N.S. tarafından 15 bin liraya yükseltildi. Ev sahibi bununla da yetinmeyip bir müddet kirasını ödeyemeyen Boyraz'ı evden çıkarmak için mahkemeye verdi. 3 yıl önce eşinden boşana Boyraz ise olanlardan habersiz kendisine ulaşması gereken tebligatın komşusuna gittiğini iddia etti. Kendisine ulaşmadığı tebligat dolasıyla itiraz süresi geçen anne, 15 gün sonra kendisine gelen haciz kararıyla şoka uğradı.

"ŞİMDİ NEREDE KALACAĞIZ"

Evden çıkmak zorunda kalan Asiye Boyraz, 4 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğu ile eşyalarını toplarken, başlarını sokacak bir ev arıyor. Yetkililerden sesinin duymasını isteyen Boyraz, "Biz şimdi nerede kalacağız, çadır bulsam orada da kalırım. Çocuklarım ve ben mağdur kaldık" diye konuştu.

Eşyalarını toplayan ve evden çıkmaya hazırlanan Asiye Boyraz, yetkililerden yardım istedi.

WHATSAPP YAZIŞMASI KANIT DEĞİL

İstanbul Bakırköy'de, 4 yıl boyunca kirasını elden ödeyen ve olası bir anlaşmazlıkta WhatsApp yazışmalarına güvenen kiracının tahliyesine karar verildi. Avukat Fatoş Kaplan, Yargıtay'ın WhatsApp yazışmalarını ceza hukukunda delil olarak sayılırken, alacak davalarında delil kabul etmediğini söyledi. Kaplan, mağdur olmama adına ödemelerin banka üzerinden yapılmasını önerdi.