Venezuela lideri Maduro'dan rest: Ülkenin zenginliklerini teslim etmeyeceğiz

Venezuela lideri Nicolas Maduro, ülkenin zenginliklerini ''faşistlere'' teslim etmeyeceklerini belirtti. Ulusal Meclis'ten (AN) harekete geçmesini isteyen Maduro, sokaklarda şiddete yol açanlara ağır cezalar verilmesi için gerekli yasaların çıkartılması çağrısında bulundu.

AA

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin zenginliklerini "faşistlere" teslim etmeyeceklerini söyledi.

Başkent Caracas'ta düzenlenen Ulusal Savunma Konseyi'nde, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Maduro, isim vermeden muhalefeti hedef aldı.

"ÜLKENİN ZENGİNLİKLERİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Güvenlik güçlerinin vakitlice aldığı önlemler sayesinde şiddet olaylarının kontrol altına alındığını vurgulayan Maduro, "Bu ülkenin zenginliklerini faşistlere teslim etmeyeceğiz, ülkenin siyasi iktidarını bu faşist oligarşiye teslim etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

"HALKIMIZA İHANET ETMEYECEĞİZ"

Maduro, devlet başkanı seçiminin ardından meydana gelen şiddet olaylarına değinerek, "Güvenlik güçleri zamanında harekete geçmeseydi, bu olayların boyutunu tahmin edin, yapmaya çalıştıkları şey iktidarı şiddetle ele geçirmek, ancak biz korkak değiliz ve cesurca ayağa kalkıyoruz, halkımıza ihanet etmeyeceğiz ve bu ülkenin varlıklarını koruyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal Meclis'ten (AN) harekete geçmesini isteyen Maduro, sokaklarda şiddete yol açanlara ağır cezalar verilmesi için gerekli yasaların çıkartılması çağrısında bulundu.

- "BU ŞİDDET OLAYLARININ PLANLAYICILARI VE FİNANSÖRLERİ HAPSE GİRMELİ"

Maduro, muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado'yu eleştirerek, "Şiddet çağrısı yapanlar ve bunu sosyal ağlarda paylaşanlar nerede? Sorumluluk alsınlar. Bu şiddet olaylarının planlayıcıları ve finansörleri hapse girmeli." diye konuştu.

Devlet Başkanı Maduro'nun başkanlık ettiği Ulusal Savurma Konseyi'ne, Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, Ulusal Meclis Başkanı (AN) Jorge Rodriguez ve askeri komuta kademesi de hazır bulundu.