Vatanın isimsiz kahramanları

Vatan için canlarını feda eden nice kahramanlar yatıyor bu topraklarda. Mezar taşlarında ise sadece ay yıldız bulunuyor. Her bayram onları şehit yakınları bağrına basıyor.

SONER KAN

Kimi Kıbrıs Barış Harekatı'nda kimi, Kore Savaşı'nda kimi ise terörle mücadelede vatan savunması için şehit düştü. Adana Asri Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ndeki 96 mezarın kime ait olduğu bilinmiyor. 'Şehitliğin isimsiz kahramanları' olarak adlandırılan kişilerin, Adana'dan savaş bölgesine gönderilen müfreze ve birliklerde görev yaptığı, ancak isimlerine ulaşılamadığına dikkat çekiliyor.

SADECE BAYRAK VAR

Ay-yıldızlı Türk bayrağı işlenen, doğum ve ölüm tarihleriyle birlikte baba adı hanesi de boş bırakılan şehit mezarları, büyük bir özen ve hassasiyetle korunuyor. Ramazan Bayramı kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından kendilerine verilen özel izinle tam kapanma sürecinde Asri Mezarlık'a giden şehit yakınları, isimsiz kahramanlar'ı da unutmadı. Üzerinde isimleri bulunmayan mezarlarla tek tek ilgilenen şehit yakınları, onlar için de dualar okudu; mezardaki kurumuş yaprak ve dalları temizledi. O anlara tanıklık edenler de bu tablo karşısında duygu dolu anlar yaşadı.