Vatandaştan İBB'ye tepki! İstanbul'da 90'lardan kalma su kuyruğu

İstanbul'un Şile İlçesi'nde 3 gündür su verilmeyen mahallelerde vatandaşlar isyan etti. İBB tankerinin önündeki su kuyruğu 90'lı yılların başındaki İstanbul'u hatırlattı.

İstanbul’un Şile İlçesi’nde mahallelerde ve köylerde geçtiğimiz 4-5-6 Temmuz’da farklı saat dilimlerinde İSKİ tarafından su kesintisi yapıldı. Bazı mahallelerde 60 saate varan su kesintisi olunca vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. İSKİ’yi ve Beyaz Masa’yı arayan Şileliler aşırı tüketim nedeniyle suyun basıncının düştüğü bu nedenle şebeke suyunun birçok mahalleye ulaşamadığı’ yanıtını aldı.

İSKİ SU DAĞITTI

Vatandaşlar sosyal medyadan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ’ye tepki yağdırdı. Bunun üzerine İSKİ 1990’lardan bu yana görmeye alışık olunmayan şekilde tankerlerle su dağıttı. Şile’de İSKİ tankerlerinin önünde vatandaşlar ellerinde bidonlarla kuyruğa girdi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Şile’de yaşayanlar ise İBB ve Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyadan tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları:

Semra Pınarbaşı: Yıl olmuş 2020 İstanbul’un gözde tatil beldesi Şile de 3 gündür su yok. Her şey çok güzel olacak derken bunu mu kastettiniz... @ekrem_imamoglu, @iskignmudurlugu #şile #şilesusuz

Kadem Kerimoğlu: Şile İSKİ yetkilileri dünden beri Kumbaba’da su kesik. Tlf ediyorum su kesintisi yok deniyor. Bu yaz günü bu eziyet neden?

DARK İSTANBUL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da olayla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘DARK’ dizisi ile göndermede bulundu. Bakan Varank; Twitter hesabından “Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul’da geçiyor. DARK (İstanbul) Yıl: 2020, Tür: Dram, IMDB: 0,0 @meral_aksener @kilicdarogluk İyi seyirler!” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞE YOLCULUK

Su kuyruğu görüntüleri siyasilerden de tepki çekti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak görüntüleri Twitter’dan paylaşarak “CHP’li İBB’den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul’una dönüş... (Fotoğraflar Şile, 5 Temmuz 2020) İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!” ifadelerini kullandı.

ANKARA’NIN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALDIRTMAYIZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi Köse, “10 milyar olan bütçenin hepsinin tek başına harcama yetkilisi kendisi olduğu halde borç istiyor. Sürekli belediye meclisini suçlayan ve çocuklarımız için bir park açıp, bir salıncak bile kurmayan bir başkan gördü Ankaralı. Seçimden önce vermiş olduğunuz şeref sözünüze rağmen emekçileri Ramazan ayında bile sokağa bıraktınız” dedi. ASKİ kredisine neden onay vermediklerine değinen Murat Köse, “Kasada para olduğu halde Ankara’nın geleceğini ipotek altına alacak bir borçlanmaya izin verebilir miyiz” ifadesini kullandı.

HALİÇ’TE SUYUN RENGİ DEĞİŞTİ 

Haliç’in deniz suyu rengi, kahverengi ve siyaha dönüştü. Suyun renk değişimi, Haliç Köprüsü’nden Eyüpsultan Silahtarağa’ya kadar olan bölümde kıyı kesimlerinde, bazı yerlerde ise orta kısımlarda yoğunlaşıyor. Eyüp’te yaşayan Mert Cavuş, “17 yıldır buradayım. Deniz son zamanlarda böyle olmaya başladı. Önceden hali böyle değildi. Daha önceden denizin dibi görünüyordu. Şimdi görünmüyor. Çok koku oluyor. Bu koku yukarıdaki evlere de vuruyor” dedi.