Vatandaştan İBB'ye insanlık ve yönetim dersi

‘Geri dönmek zorundaymış!' Sokakta bırakan vicdansızlık. İBB'ye bağlı Kayışdağı'ndaki Darülaceze'den refakatçisi olmadan çıkışına izin verilen yaşlı ve akli dengesi yerinde olmayan kadın, oğlunu aramaya gittiği Karaköy'den geri dönemedi. Yaşlı kadına el uzatan genç bir Twitter kullanıcısı nereyi aradıysa çare bulamadı. Darülaceze topu zabıtaya, zabıta Darülaceze'ye atınca yaşlı kadını kuruma o genç bıraktı.

HABER MERKEZİ

İBB'ye bağlı Darülaceze Müdürlüğü Kayışdağı Yerleşkesi'nde kalan yaşlı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kadın dün gece sokakta kaldı. Yanında refakatçisi olmadan kurumdan çıkışına izin verilen yaşlı kadın, Karaköy'e oğlunu aramaya gitti ama geri dönemedi. Yaşlı kadını otobüs durağında otururken bulan genç bir kadın, nereyi aradıysa çare bulamadı, herkes topu birbirine attı. Son çare polisi arayan genç kadın 'insanlık ölmüş' dedirten o anları Twitter'dan paylaştı:

TOPU BİRBİRLERİNE ATTILAR

"İş çıkışı eve dönerken ne kadar zavallı bir halde olduğumuzu bir kere daha anladım. Karaköy durakta bir hanımefendi İBB Darülaceze'de kaldığını ve nasıl döneceğini bilmediğini söyledi. Beyanına göre akli dengesi yerinde değil. Haritadan baktım 3 vasıtayla gidiliyor. Kurumu aradım, amir 153'ü aramamı söyledi. 153'ü aradım, böyle bir şeyin mümkün olmadığını şahsın kurumdan ayrılırken kendisinin sorumluluk aldığını dönmek zorunda olduğunu söyledi ve 183'e yönlendirdi. 183'ü aradım, "153'ü tekrar arayın" dediler. Hanımefendinin sorumluluk aldığını söylediler. Şikayet oluşturabilirsiniz dediler. "Şikayetim şu an kadını eve mi yollayacak" dedim. 155'i arayabilirsiniz o zaman dediler."

'OTOBÜSE BİNDİR, GELSİN'

"Hiçbir işe yaramayacağını bildiğim şikayeti oluşturdum ve 155'i aradım. Ekip geldi, "Evi sadece Beyoğlu içerisindeyse bırakabiliyoruz" dedi. Ekip arabasına bindik, Sirkeci Marmaray'da indik. Oradan Ayrılık Çeşmesi'ne geldik. Darülaceze güvenliğini aradım; Kayışdağı otobüsünün kalkmasına 46 dk. var diye, 'en azından buradan alamaz mısınız' diye sordum. 'Hayır siz otobüse bindirin, şoföre söyleyin tam kurumun önünde inecek' dediler." Ezgi isimli kullanıcı bir süre sonra "Emine Teyze sağ salim kuruma ulaştı" diye yazdı.

Emine Teyze'nin kurumdan çıkarken aldığı izin belgesi.

HİKAYESİ YÜREK BURKTU

Emine Teyze'nin hikayesi ise can yaktı. Ezgi isimli Twitter kullanıcısı şunları kaydetti: "Söylediğine göre eşi ölmüş, oğlu evli, iki torunu var onlarla yaşamış bir süre. Sonra sokağa atmışlar. Evini bir daha bulamamış. Karaköy'deymiş. Karaköy'e oğlunu bulmaya gelmiş. Yine bulamamış! Bana tacını verdi onunla ilgilendiğim için. 'Gelinim senin gibi olsaydı bunlar başıma gelmezdi' dedi."

YAŞLI KADINI 50 LİRALIK ALIŞVERİŞ YAPMADI DİYE İNDİRMİŞTİ! MARKETE 'İNSANLIK' CEZASI

Ankara Yenimahalle'de marketten alışveriş yapan yaşlı bir kadın, servis minibüsüne bindi. Ancak şoför 50 liranın altında alışveriş yaptığı için yaşlı kadını arabadan indirdi. Kadının servisten indirilmesine ilişkin cep telefonu ile çekilen görüntü sosyal medyada tepki çekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı. Market hakkında para cezası uygulanırken, söz konusu yerdeki servislerin çalışma düzeni de sıkı takibe alındı. Uygulanan ceza miktarı ise açıklanmadı.