''Vatandaşın iç çamaşırları haczedildi'' iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında paylaşılan “Vatandaşın iç çamaşırları da haczedildi şimdi açık artırmayla satılacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, ''Borçlunun tahliye esnasında bulunan malları hak kaybı yaşanmaması için listelenmekte ve aynı usulle bütün malların satışına karar verilmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

aksam.com.tr

"Vatandaşın iç çamaşırları da haczedildi şimdi açık artırmayla satılacak" iddiasının manipülasyon içerdiği ortaya çıktı.

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında paylaşılan yalan haberlerle mücadelesini sürdürüyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son olarak "Vatandaşın iç çamaşırları da haczedildi şimdi açık artırmayla satılacak" iddialarını yalanladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Vatandaşın iç çamaşırları da haczedildi şimdi açık artırmayla satılacak" iddiası manipülasyondur.

Bahse konu olayda borçlunun borcunu ödememesinden kaynaklı haciz işlemi yapılmamıştır. Satışa konu edilerek tahliyesine karar verilen taşınmazda bulunan borçluya ait eşyalar, yedieminde muhafaza altına alınmıştır. Ancak borçlunun eşyalarını yedieminden teslim almaması halinde taşınmazdan tahliyesi gerekmektedir.

Borçlunun tahliye esnasında bulunan malları hak kaybı yaşanmaması için listelenmekte ve aynı usulle bütün malların satışına karar verilmektedir.

Nitekim İcra İflas Kanunun 82. maddesine göre borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden eşyalar haczedilemez niteliktedir.