Vatandaş istedi, Canpolat yapıyor

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, göreve geldiği süreçten bu yana ilçe halkının taleplerini göz ardı etmeyerek anında karşılık veriyor. Projeleri yerinde inceleyen Başkan Canpolat, “Halkımızın neye ihtiyacı varsa yerine getirmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, vatandaşlar için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçeye kazandırılan projeler halk tarafından takdirle karşılanırken devam eden projeler ise kısa sürede içinde tamamlanarak ilçe halkına kazandırılacak. Haliliye ilçesini adeta şantiye alanına çeviren ekipler, semt sahası, kültürevi, spor ve kültür kompleksi inşaatı çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin aralıksız sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Canpolat, projeler hakkında bilgi alarak, kısa sürede tamamlanması için talimat verdi.

İHTİYACA GÖRE ÇALIŞMA

Başkan Mehmet Canpolat, Sancaktar Mahallesi'nde yapımı süren kompleks projesinin inşaat alanını gezdi. Canpolat; semt pazarı, çok amaçlı salon, cami, park ve zabıta amirliği inşaatının mahalle sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Sancaktar Mahallesi'ne verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Canpolat, şu ifadelere yer verdi: "Sancaktar mahallemizde yaşayan vatandaşlar, çok amaçlı kültür kompleksi, taziye evi, semt pazarı ve oyun parkı istiyordu. Göreve geldikten sonra bununla ilgili çalışmalar yaptık. Yer tahsisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ediyoruz. Semt pazarı, çok amaçlı sosyal kültür evi ve çocuk parkı projelerimizi bir bir yerine getiriyoruz."

SEMT PAZARI HİZMETE AÇILACAK

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ahmet Yesevi Mahallesinde yapımına devam edilen semt pazarı ve sosyal yardım kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu. Sosyal Yardım Müdürlüğünün şubesinin yer alacağı alandaki inşaat çalışmalarını da inceleyen Başkan Canpolat, projenin kısa sürede tamamlanarak, hizmete sunmayı hedeflediklerini kaydetti. Canpolat, "Bu mahallemizde evlerin arasında, yol üzerinde pazar kuruluyordu. Vatandaşlarımızın semt pazarı talebi aldık ve planlamamızı tamamladık. Mahallenin eksik kalan parklarını da bu sene program içerisine aldık. Semt pazarımız inşallah en kısa sürede bitecek ve pazar günleri dışında da otopark alanı olarak kullanılabilecek" diye konuştu.

BAŞKANDAN GENÇLİĞE YATIRIM

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, istihdam ve meslek edindirme faaliyetlerine katkı sağlayacak hizmetlerin yer alacağı Göbeklitepe Kültürevi'nin inşaat çalışmalarını inceledi. Canpolat, "Burası gençliğe bir yatırımdır" dedi.

Karşıyaka Mahallesinde gençlerin meslek edinme imkanı kazanacağı ve derslerine çalışma noktasında kütüphane hizmetlerinden faydalanması hedefiyle yapım çalışmaları başlayan Göbeklitepe Kültürevi inşaatı devam ediyor. İçerisinde meslek edindirme atölyeleri, gastronomi sınıfları, kütüphane ve konferans salonu yer alacak olan merkezin inşaatını Başkan Mehmet Canpolat yerinde inceledi. Göbeklitepe Kültürevi projesinin gençlere yönelik bir yatırım olduğunun altını çizen Başkan Mehmet Canpolat, şunları söyledi: "Temel hedefimiz gençlerimiz. Meslek edindirme ofislerimizde gençlerimizi meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. Gastronomi merkezimizde de temel hedefimiz bu. Kütüphanemizde gençlerimize ders çalışacakları bir ortam sunup, eğitim noktasında da kendilerini geleceğe hazırlamayı planlıyoruz.

TURİZME KATKI SAĞLANACAK

Kentin turizmine ciddi katkı sunması beklenen otel projesi, ihalenin yapılmasının ardından belirlenen süre içinde hem Şanlıurfalıların hem de yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulması hedefleniyor. Otel mülkiyeti Haliliye Belediyesi'ne ait olan Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Vali Akbulut İş Merkezi olarak bilinen bina üzerinde yapılacak. İhale şartnamesine göre mevcut binanın en az 65 odalı 3 yıldız niteliğine uygun olarak otele dönüştürülmesi planlanıyor.

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Karşıyaka Kompleks projesinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Mahallenin ihtiyacını karşılayacak olan semt pazarı, halı saha, muhtar evi, zabıta amirliği ve cami inşaatının bulunduğu alanı Başkan Mehmet Canpolat, beraberindeki teknik ekiple birlikte inceledi. Canpolat, "Geçtiğimiz günlerde halı sahayı hizmete sunduk, şuanda da semt pazarında incelemelerde bulunuyoruz. Burada kot farkından dolayı çıkan bir boşluğu da Zabıta Müdürlüğümüze tahsis ediyoruz. Karşıyaka Mahallemiz sosyal donatı anlamında parkı, yolu, temizliği, semt pazarı, camisi olmak üzere Zabıta Müdürlüğü ile birlikte daha güvenli bir mahalleye dönüşecektir" dedi.