Vatan size minnettar! Şehitlerin kanı yerde bırakılmadı

Pençe-Kilit bölgesinden gelen 6 şehit haberi yürekleri yaktı. Mehmetçik, K. Irak'taki terör yuvalarına büyük bir operasyon başlattı. Havadan ve karadan bölge ateş hattında.

Akşam Gazetesi

Milli Savunma Bakanlığı (MBS), Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu 6 askerin şehit olduğunu açıkladı. Şehitlerin geride bıraktığı hikayeler Türkiye'yi yasa boğdu.

6 VATAN EVLADI

Bakanlık yayımladığı taziye mesajında, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek (26), Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale (29), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (29), Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24) ve Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in (28) şehit olduğunu duyurdu.

Şehit Teğmen Fatih Uğur Altınbaş'ın Elazığ'daki annesi Tülay altınbaş, evladının acısıyla büyük üzüntü yaşadı. Şehidin, polis olan babası Kadir Altınbaş'ın da 2012 yılında geçirdiği kalp krizi ile vefat ettiği öğrenildi. Şehit Teğmen, babasının Ankara'daki mezarının yanına defnedilecek. Aile yakını Davut Yalım, "Vatan sağ olsun. Şehidimizi tanıyordum, arkadaşımın oğluydu. Çok kalender birisiydi. Babasını kaybedince hep kendi başına ayakta kalmaya çalıştı" dedi.

EVLİLİK HAZIRLIĞINDAYDI

Denizlili Uzman Çavuş Kemal Özek'in kendisiyle aynı ismi taşıyan babasının amcası Kemal Özek'in de 42 yıl önce Edirne'de düşen askeri uçak faciasında şehit olan 65 askerden birisi olduğu ortaya çıktı. 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Özek'in ağabeyi Ali Özek'in (29) de uzman çavuş olarak Suriye'de görev yaptığı öğrenildi. Şehidin nişanlı olduğu, düğün yapmayı planladığı açıklandı.

BEBEĞİNE DOYAMADI

Gaziantep'te yaşayan Uğur Özdemir'in ailesi de büyük üzüntü yaşadı. Şehidin bekar olduğu öğrenildi. Şehit Özkan Lale'nin Sivas'taki ailesi de acı haberle adeta yakıldı. Şehit Mustafa Sezer'in Zonguldak'taki ailesine de şehadet haberi ulaştı. Şehit Sezer'in 6 aylık erkek bebeğinin olduğu öğrenildi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ DEAŞ'LILAR PAKETLENDİ

Suriye'nin Barış Pınarı bölgesinde faciadan dönüldü. MİT, motosikletle saldırı hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı teröristi kıskıvrak yakaladı. Operasyonda çok sayıda bomba ve mühimmat ele geçirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında teröre aman vermiyor. Türkiye'ye yönelik Suriye sahasında ve diğer bölgelerde, terör gruplarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürün MİT; DEAŞ, El Kaide ve PKK gibi örgütlerin bölgedeki saldırılarına karşı önlemlerini artırdı.

3 TERÖRİST YAKALANDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ bünyesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt unsurları, MİT ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) çalışmaları neticesinde Suriye'de tespit edildi. MİT'in istihbarı ve operasyonel desteğiyle SMO'ya bağlı yerel güvenlik güçlerince Barış Pınarı Harekatı bölgesinde düzenlenen operasyonlar sonucu eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı terörist yakalandı.

Operasyonlarda, 1 lav silahı, 1 RPG roketatar, 2 motosiklet, 5 el bombası, 5 AK-47 piyade tüfeği, 2 makarov tabanca, 1 telsiz, 4 anti tank RPG mühimmatı, 2 anti personel RPG mühimmatı, 5 RPG sevk fişeği ve çok sayıda şarjör ile mühimmat ele geçirildi. MİT ve SMO'nun dikkatiyle kalleş bir saldırının önünü geçilmiş oldu.

İNLERİ YIKILIYOR

TSK, 6 şehit verdiğimiz Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör yuvalarını bombardımana tuttu. Hain saldırının planlayıcısının da bulunduğu 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, "İnlerini yıkıyor, her birinden tek tek hesap soruyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" mesajını verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Şırnak ilinin Beytüşşebap ilçe kırsalında 2 terörist etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

PENÇE-KİLİT'TE HER MAĞARAYA GİRİLECEK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde geniş çaplı operasyonların devam ettiğini açıklayan Albay Aktürk, bölgede her mağaraya girileceğini ve o bölge terörden tamamıyla temizlenene kadar operasyonların süreceğini vurguladı. Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 995'e ulaşmıştır. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 338'e ulaşmıştır. Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda bugüne kadar 586 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.