Vasiyetin aynı gün tutuldu

Vasiyeti aynı gün yerine getirildi! Senin kahramanlığını dinleyerek büyüyecekler. Öksüz büyüyen şehidin, “İsmim bir yuvaya verilsin” vasiyeti, son yolculuğuna uğurlandığı gün yerine getirildi.

Isparta Yetiştirme Yurdu'ndan ayrıldıktan sonra, vatan sevgisi ile göreve başladı Enes Özgül. Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 21 Haziran 2022'de, teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, önceki gün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Özgül, operasyona gitmeden önce yetiştirme yurdundaki öğretmenine ve arkadaşına mesaj göndererek vasiyetini bıraktı. Arkadaşına üniformalı fotoğrafını atarak "Şehadetimi bu fotoğrafla duyur" vasiyetinde bulunan Özgül, yetiştirme yurdundaki öğretmenine ise şu istekte bulundu: "Ömer hocam kritik bir operasyona gireceğim Pençe-Kilit'te, sizden bir istirhamım şudur. Eğer şehit olursam adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin. Hocam orada büyüyen çocuklar şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep sevdim hocam ve her zaman sevmeye devam edeceğim. Hepiniz hakkınızı helal edin, hakkım varsa hakkım helal olsun."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit Enes Özgül'ün vasiyeti üzerine yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezi'ne adını verdiklerini duyurdu.

ARTIK ADIN ÖLÜMSÜZ

Twitter'dan açıklama yapan Bakan Yanık, "Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Enes Özgül'ün vasiyeti üzerine, yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezimizin adını Isparta Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi olarak değiştiriyoruz. Enesimiz, artık adın Isparta Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi ile ölümsüz" dedi.

TABELA ASILDI

Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve daha önce Şehit Enes Özgül'ün de yetiştiği yurdun Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü olarak yeniden inşa edilen binasına 'Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü' tabelası asıldı.

ŞEHİT ENES'E DUALARLA VEDA

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül (29) için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Ahmet Özgül ve kız kardeşi Esra Özgül, burada taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve vatandaşların omuz verdiği tabut, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

'OĞLUM DİMDİK GELDİM SANA'

Pençe-Kilit şehidi Piyade Uzman Çavuş Serhat Bal'ın naaşı dün memleketi Düzce'de son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba Ahmet Bal, "Oğlum dimdik geliyorum sana. Yavrum baban burada, söyleyeceklerini söyle" diyerek tabuta sarıldı. Aile ise gözyaşlarına boğuldu. Şehit Bal'ın naaşı, ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından Bakacak Köyü Mezarlığı'na defnedildi.