Valilik saat vererek uyardı: Zirai don riski kapıda

Ankara Valiliği, il genelinde bu geceden itibaren pazartesi sabah saatlerine kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunduğunu bildirdi. Öte yandan Marmara Bölgesi'nde bu gece saatlerinden itibaren orta kuvvette zirai don riski olduğu uyarısında bulunuldu.

AA

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, özellikle gece ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen zirai don tehlikesine karşı başta üretici, çiftçi ve vatandaşların kendi bulundukları bölge için Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hazırladığı güncel sıcaklık tahminlerini takip ederek, dikkatli ve tedbirli olmalarının önem arz ettiği belirtildi.

MARMARA BÖLGESİ İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, bu geceden pazartesi sabaha kadar Kocaeli ile Yalova'nın yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusu ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinde orta kuvvette zirai don riski bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "Özellikle gece ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen zirai don tehlikesine karşı başta üretici, çiftçiler ve vatandaşların kendi bulundukları bölge için Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hazırladığı güncel sıcaklık tahminlerini takip ederek, dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.