Valiliğe FETÖ ihbarı yapan sahte MİT'çi yakalandı

Sakarya Valiliği'ne, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adını kullanarak gönderdiği yazıda bir kişinin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu ihbarında bulunan pazar esnafı Levent Akçay yakalandı. Üzerinden sahte MİT kimliği çıkan Levent Akçay'ın ihbar mektubunda yazdığı kişi ile aralarında husumet bulunduğu belirlendi.

1

Sakarya Valiliği'ne, PTT Kargo aracılığıyla gelen bir ihbar mektubunda Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ismi ve logosu kullanılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bir kişinin FETÖ üyesi olduğu ileri sürüldü. Yazının sahte olduğunu belirleyen Sakarya Valiliği, olayı Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. Savcılık talimatıyla Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi konuyla ilgili inceleme başlattı. İhbar mektubunun gönderildiği PTT Şubesi'ndeki kameraları inceleyen polis, mektubu 34 yaşındaki Levent Akçay'ın gönderdiğini tespit etti. Polis, bunun üzerine şehir merkezinde düzenlediği operasyonda şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. İl genelindeki pazar yerlerinde esnaflık yaptığı öğrenilen Levent Akçay'ın üzerinde MİT adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Levent Akçay polis sorgusunda Milli İstihbarat Teşkilatı'na 2010 yılında başvurduğunu, ancak kabul edilmediğini ve daha sonra kendisine sahte kimlik hazırladığını söyledi.

Levent Akçay'ın ihbar mektubunda yazdığı kişi ile aralarında husumet olduğu öğrenildi. Polisin yaptığı sorgulamada Levent Akçay'ın daha önceden sahtecilik suçundan kaydı olduğu tespit edildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Levent Akçay adliyeye sevk edildi.DHA