Vali Şahin projeleri anlattı: İluh marka projemiz olacak

Batman'da kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında İluh'u cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “İluh, başlattığımız değişim ve kararlılığın marka projelerinden olacak” dedi.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentte imar ve kentsel dönüşümde devrim niteliğinde adımlar attıklarını belirtti. "İluh'u Batman'ın cazibe ve çekim merkezi haline getirmek için kolları sıvadık" diyen Şahin, şunları söyledi: "Geçmişte kaderine terk edilen İluh Deresi, kangren haline gelmişti. Şehri ikiye bölen 15.5 kilometrelik dere, etrafa yaydığı kötü kokular ve içinde biriken atıklarla şikayet edilen konuların başında geliyordu. İluh, başlattığımız değişim ve kararlılığın marka projelerinden olacak. Artık sel taşkınlarında can kayıpları yaşanmasına da geçit vermeyeceğiz. İluh Deresi'nin Islahı ve Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk adımını ıslah çalışmasıyla attık. Projeyle şehir merkeziyle 500 yataklı devlet hastanesi arasında yeni bulvarlar ve parklar hizmete açılacak. Bölgede sosyal yaşam alanları ve spor tesisleri yükselecek."

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ YÜZME KURSU

Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, engellilerin en önemli rehabilitasyon hareketlerinin bulunduğu yüzme branşını aktif hale getirdi.

12 BİN 500 ÜNİVERSİTELİYE MÜJDE

Batman Üniversitesi'nin, öğrencileri için hayata geçirdiği 'Askıda Yemek' uygulamasına, ücretsiz öğle yemeği ile destek olacaklarını açıklayan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile protokol imzaladı. Vali Şahin, "Batman Üniversitesi Rektörlüğü'nün yapmış olduğu 'Askıda Yemek' uygulamasına Batman Belediyesi olarak biz de gücümüz oranında katılmayı uygun gördük. Bu protokol ile Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi'nin bütün öğrencilerinin öğle yemeği paylarını üstleniyor.

Ayrım yapmaksızın öğrenci paylarının tamamını biz ödeyeceğiz. Böylece Batman Üniversitesi öğrencileri yemeklerini ücretsiz yemiş olacak. Böylece her bir öğrencimize bu eğitim-öğretim yılı boyunca ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlamış oluyoruz. Ayrıca hiçbir ayrım yapmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Zengin, fakir, dışarıdan gelen, dışarıdan gelmeyen gibi bir ayrımımız yok. Sadece Batman Üniversitesi öğrencisi olmak yeterli olacak. Bütün eğitim-öğretim dönemi boyunca yapacakları yemek harcamalarının öğrenci payını Batman Belediyesi olarak üstleniyoruz" sözleriyle üniversite öğrencilerine verecekleri ücretsiz yemek desteğinin müjdesini verdi.

İMAR PROBLEMİNE PLANLI ÇÖZÜM

Batman'da uzun yıllar imar planlaması yapılmadığını hatırlatan Hulusi Şahin, "Şehir dar bir alana sıkışmış, daire fiyatları ve kiralar astronomik seviyelere yükselmişti. Sorunu 1 yıl içinde çözdük" dedi. İlk etapta bin 50, ikinci etapta bin 189 hektar alanın imar planlarını yaptıklarını belirten Şahin, "Toplamda Batman büyüklüğünde bir alanı; depreme dayanıklı, 800 bin nüfus için yeterli konut, yüksek kat vermeyen yatay mimari anlayışı, sosyal donatı ve yeşil alanları belirlenmiş biçimde planladık. Körik ve Tilmerç Mahalleleri'nde plan değişikliğiyle bölgeyi 140 bin kişinin yaşayabileceği hale getirdik" dedi.

138 BİN TON SICAK ASFALT SERİMİ

Yeni açılan yollar, alt yapı çalışmalarından kaynaklı deforme olan ve yenilenen yollarda sıcak asfalt serimi gerçekleştiren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, 2021 yılı çalışma programın kapsamında 138 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Cadde, sokak ve bulvarlarda sorunsuz bir şekilde trafik akışının sağlanması için 2021 yılında yapılan sıcak asfalt serim çalışmaları kapsamında toplamda 102 kilometre ve 717 bin 364 metrekareye tekabül eden alanda asfalt serimi gerçekleştiren Belediye Fen işleri Müdürlüğü, ulaşım yollarını yenilemek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

BELEDİYE ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR

Batman Belediyesi Makine İkmal sahasında gerçekleştirilen törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Adnan Yürük ve Muzaffer Özkan ile belediye birim müdürleri katıldı. Vali Şahin, "Geçen yıl mart ayında sizlerle paylaştığımız 29 büyük projemizden bir tanesi de araç parkımızın güçlendirilmesiydi. Bu husustaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk etapta 10 adet otobüsün alımlarını gerçekleştirmiştik. Bugün de 10 otobüs 6 iş makinesi 4 hizmet aracı ve 1 traktör daha filomuza ekledik. Şu anda 6.1 olan otobüs yaş ortalamamızı 3.8'e düşürmeyi planlıyoruz. Hedefimiz büyüyen gelişen Batman'ımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek. Üniversite hattımız çok ciddi bir yoğunluk içinde olduğu için orayı destekleyeceğiz. Daha sonra bu yıl içerisinde alacağımız ilave otobüslerle beraber hatlarımızı desteklemeye ve genişletmeye devam edeceğiz" dedi. Araçları yakından inceleyen Vali Şahin, hizmet araçları hakkında tek tek bilgi aldıktan sonra belediye yolcu otobüsünün direksiyonuna geçerek test sürüşü gerçekleştirdi.

ÜNLÜ İSİMLER BATMAN'DA

Batman Belediyesi'nin düzenlediği konserler ile Derya Uluğ ve Koray Avcı'yı hayranlarıyla buluşturdu. Pop, arabesk ve Türk Halk Müziği'nin muhteşem şarkılarını seslendiren sanatçılar, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

YEŞİL ALANLARI İKİ KAT BÜYÜDÜ

Batman Çayı Islahı ve Rekreasyon Projesi'nde sona gelindi. Çay kenarına kazandırılacak mesire alanları, bisiklet ve yürüyüş yolunun ihalesi yapıldı. 177 dönümlük alanın dolgu işlemleri hızlandırıldı. Burada yapılan parka İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıldönümü dolayısıyla İstiklal Parkı adını verildi. Vali Şahin, "Atatürk parkını 4'te 1 oranında genişletiyoruz. 1 yılda toplam 25 bin metrekare 10 yeni park yaptık. 2021'de 50 bin metrekare büyüklüğünde 22 yeni parkın yapımına başladık. Hedefimiz kişi başına 12 metrekare yeşil alan. 6 kilometre bisiklet yolunu 20 kilometreye tamamlamak için çalışma başlattık" diye konuştu.

NUMARATAJ LEVHALARI HİZMETE ERİŞİM SAĞLAYACAK

Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen E-Belediye, E-Plan, Kent Bilgi Sistemi ve numarataj çalışmaları ile ilgili gelinen son nokta hakkında lansman toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan çalışmayla değişen ve yeni isim verilen cadde ve sokaklarla ilgili tabela çalışmaları ve kapı levhalarının montajını büyük ölçüde tamamlayan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, kapı levhalarına yerleştirilen karekodlar sayesinde; mahalle, sokak, dış kapı numarası, en yakın toplanma alanları ve sağlık kuruluşlarına kolay erişim sağlama imkanı sunuyor. Yapılan yeni çalışmayla birlikte elektrik, doğalgaz, internet ve DASK poliçesi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımız belediyeden numarataj belgesi almadan sadece dış kapı levhasının fotoğrafını çekerek ilgili kurumlara giderek başvurularını gerçekleştirebilecek. Vali Şahin, "İçme suyu, kanalizasyon, sosyal yardımlar gibi birçok belediye hizmetinde bu altyapıyı kullanabiliriz. Bu ve buna benzer çalışmalarla kurumsal kültürü oturtmaya çalışıyoruz" dedi.

SOSYAL YARDIMLAR VATANDAŞI GÜLDÜRDÜ

Ramazan ayında 7 bin 500 aileye gıda kolisi yardımı gerçekleştiren Sosyal işler Müdürlüğü, 2021 yılında hijyen paketi, çay, meyve ve sebze, sıvı yağ yardımını ücretsiz dağıttı. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirdiği yardımlar kapsamında 44 mahallede günlük olarak 25 bin 600 adet ücretsiz ekmek yardımı gerçekleştiriyor.

ÖZEL ÖĞRENCİLER BAHÇIVANLIK ÖĞRENDİ

Batman Belediyesi'nin Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi'nde "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği düzenlendi. Özel öğrenciler, katılımcılarla müzikler eşliğinde eğlenip ardından çiçek ekimi yaptı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcı öğrencilere ektikleri çiçekler hediye edildi.

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLİYOR

Geçmişte vahşi depolama yöntemiyle Raman'da toplanan çöplerin, üstünde tüten duman, yangın ve kötü kokuyla anıldığını hatırlatan Hulusi Şahin, "Yap, işlet, devret modeliyle aynı bölgede hayata geçirdiğimiz Batman Katı Atık Entegre Tesisi'nde çöplerin sağlıklı şekilde bertaraf edilmesini sağladık. Aynı tesislerde atıklardan depolanan metan gazıyla 35 bin 700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretiliyor" diye konuştu.

SEKTÖRÜN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Batman Valisi Hulusi Şahin'in; şehrin üreticileri, iş insanları ve esnafları ile buluşarak sorunlarını doğrudan dinlemesi için Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Sektör Buluşmalarının sekizincisi Alo Tevşo Pazarı esnafının katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Şahin, "Sakatatçılar konusunu da masaya yatırıp, pazarın bir kısmını sakatatçılara tahsis edeceğiz" dedi. Esnafın önerilerini değerlendiren Vali Şahin, esnafın istediği şekilde bir düzenlemeye gidilerek ilgili birim müdürlerine yapılacak düzenlemeler için talimat verdi.

MAHALLELİNİN TALEPLERİ DİNLENDİ

21.'sinin gerçekleştirildiği Mahalle Buluşmaları'nda Batman Valisi Şahin, Mahalle Muhtarı Menaf Aktaş ve mahalle sakinlerinin taleplerini teker teker dinledi. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri; semt pazarı, muhtarlık evi, Millet Bahçesi'ne kamelya, park yapımı, mevcut parklara bakım yapılması, kavşak, kasist, cadde aydınlatılması, asfalt serimi, alt yapı desteği ve kaldırım çalışması taleplerini Vali Şahin'e iletti. Tüm taleplerle tek tek ilgilenerek hızlı çözümler üreten Şahin, birim müdürlerine ilgili taleplerin hemen yerine getirilmesi konusunda çalışmalar başlatmalarını istedi.