Vali, öğretmen ve polis izolasyon takibinde

Konya'da salgınla mücadele kapsamında, Vali Özkan'ın da dahil olduğu, öğretmen ve polislerden oluşan izolasyon takip ekibi kuruldu. Ekip, evde karantinaya alınan hastaları takip ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın emniyet güçleri, sağlık ekipleri ve duyarlı vatandaşlarıyla salgına karşı mücadelede örnek bir süreç yürüttüğünü söyledi. Özkan, valilik bünyesinde kurulan öğretmen ve polislerden oluşan izolasyon takip ekibini motive etmek, çalışmaları sahada denetlemek ve vatandaşları bilgilendirmek için ekiple denetimlere katıldı. Tedbirleri yerinde denetlemek üzere ekiplerle sahada olduğunu dile getiren Özkan, “Az önce bir ailemizi ziyaret ettik. Ailemizin bir çocuğu pozitif. Ekiplerimiz, doktorlarımızın rehberliğinde tek tek evde hastalarımızı hem takip hem tedavi ediyor hem de ihtiyaçlarının temini konusunda yardımcı oluyor” dedi.

HER HASTAYA BİR PERSONEL

Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Testi pozitif olup evlerine gönderdiğimiz kardeşlerimizin her birisinden sorumlu bir polis memuru ya da okul müdürü, öğretmen arkadaşımızı görevlendirmiş olduk. Her hastadan sorumlu bir personelimiz var. Bunlar hastalarla iletişim halinde. Ara sıra yanlarına uğrayıp hal hatır soruyor, bir ihtiyaçları olduğu zaman da Vefa Destek Grubunu hastaya yönlendiriyorlar. Aynı zamanda hastaları kurallara uymaları noktasında uyarıyorlar.”