Vali amca bir dilek tuttum

İstanbul Valiliği ‘Bir Çocuk Bir Dilek' projesi kapsamında, yetim ve öksüz çocukların ‘Keşke olsa' dedikleri üç hayalinden birini gerçekleştiriyor. Çocuklardan bazıları telefon, bilgisayar, bisiklet kimi de tatile veya kursa gitmek istedi.

BÜLENT ŞANLIKAN

İstanbul Valiliği, 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesiyle yarınlarımız olan çocukların bir hayalini gerçekleştiriyor. İstanbul Valiliği projeyle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı olan, maddi geliri yetersiz ailelerin yetim ya da öksüz çocuklarının üç hayalinden birini gerçekleştiriyor.

İSTEKLERİNİ YAZDILAR

Proje, İstanbul Valisi Davut Gül'ün yetim veya öksüz 5 bin 13 çocuk ile devlet korumasında olan bin 500 çocuğa gönderdiği mektupla başladı. Sosyal hizmet uzmanlarının çocuklara ulaştırdığı mektupların cevapları, bir hafta sonra yine sosyal hizmet uzmanları tarafından çocuklardan alınarak tasnif edildi. Çocukların dilekleri, 'www.1cocuk1dilek.org' sitesinde yayınlanmaya başlandı. İstanbul Valiliği tarafından yürütülen projeye hayırseverler de bağış yaparak katkıda bulunabiliyor. Hayırseverler, İstanbul Çocukları Vakfı'na yapacağı bağışla çocukların dileklerini yerine getirebiliyor. Çocuklardan bazıları telefon, tablet, bilgisayar, oyuncak, paten, skuter, bisiklet kimi de tatile veya kursa gitmek istedi. İşte çocukların hayali:

'HİÇ TATİLE GİTMEDİM'

12 yaşındaki M.E.D.: "Doktor olmak istiyorum. Benim vali amcadan dileğim tatil beldesinde Aqua Park'ta tatil yapmaktı. Daha önce tatile hiç gitmedim. Evimize gelen mektuba cevap verdik. Mektuba dileğimi yazdım. Dileğimin yerine getirileceğini öğrenince çok mutlu oldum. Vali amcaya teşekkür ediyorum."

MUSLERA İLE TANIŞACAK

17 yaşındaki A.K.: "Ben ileride oyuncu olmak istiyorum. Amacım, oyunculuk ile ilgili eğitim almak. Üniversiteye hazırlanıyorum. Bir futbol takımında kaleciyim. Çocukluk hayalim Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ile tanışmaktı. Şimdi ile tanışacağım günü iple çekiyorum."

A.K. ve M.E.D. hayallerini muhabirimiz Bülent Şanlıkan'a anlattı.

'EVLATLARIMIZIN YÜZÜ GÜLSÜN'

AKŞAM'a konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Amacımız, evlatlarımızın yüzünü bir nebze güldürebilmek. Onların yanında olduğumuzu, onların bizler için çok değerli olduğunu bilmelerini sağlamak. Projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

'SEVİNÇTEN HAVALARA UÇTUM'

8 yaşındaki F.D. ise "Benim en büyük dileğim tarihi yerleri gezebileceğim bir tatile gitmek. Annem vali amcadan gelen mektubu okudu. Biz de dilek isteyeceğimizi duyunca sevinçten havalara uçtum. Dileğim kabul olacağı için çok sevindim. En büyük hayalim ise ileride avukat olmak" dedi.