Vahşetin itirafları

Türkiye'yi yasa boğan küçük Narin, öldürüldüğü mahallede toprağa verildi. Saatler öncesinde ise şüphelilerden Nevzat Bahtiyar, itirafçı oldu; anlattıkları kan dondurdu. Öte yandan, Narin soruşturmasındaki 24 şüphelinin gözaltı süreleri 1 gün uzatıldı. Narin'in 2019 yılında merdivenden düşerek hayatını kaybettiği söylenen 5 yaşındaki engelli ablası Tülin Güran'la ilgili yeni bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. İtirafçı N.B. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İşte soruşturmaya dair yeni detaylar...

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır Bağlara bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde vahşice katledilen Narin Güran'la (8) ilgili soruşturma devam ediyor. Tüm Türkiye'yi yasa boğan vahşetle ilgili anne, baba, 3 amca ile şüpheli ağabeyin de aralarında olduğu gözaltındaki şüpheli sayısı 24'e yükseldi. Baba Arif Güran, jandarmadaki sorgusunun ardından dün gece serbest bırakıldı. Şüpheliler arasındaki Nevzat Bahtiyar itirafçı oldu; cesedi kendisinin dereye sakladığını söyledi.

Bakan Tunç Narin'le ilgili dezenformasyon içeren yayınlara karşı uyardı

Narin'in ölen ablası için soruşturma başlatıldı

Yerlikaya Narin'in ailesine başsağlığı dilememesi hakkında: Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok

Narin'le ilgili atılan tweetlerin %76'sı provokatif amaçlı

Aile Bakanlığından Narin açıklaması

200 BİN LİRA TEKLİF ETTİ

Hem mahalle muhtarı hem de Narin'in amcası olan Salim Güran'la kızın kaybolduğu 21 Ağustos günü öğleden sonra karşılaştığını belirten Nevzat Bahtiyar, ifadesine şöyle devam etti: "Evimden aracımla çıktığımda arkamdan beyaz araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm. Bana selektör yaptı, aracından inerek eliyle ön koltukta bulunan battaniyeye sarılı cesedi gösterdi; 'Bunu yok edeceksin. Aileni iyi düşün, sana 200 bin TL veririm. Aracında torba var mı?' dedi. Bagajdaki çuval çıkartarak verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu çuvala birlikte koyduk. Çocuğun sağ kulağının arkasında ve boynunda kızarıklık vardı. Çuvalı aracımın arka koltuğuna koyduk. Eğertutmaz Deresi'ne doğru götür diye işaret etti. Aracımı derenin kenarında durdurdum, çuvalı aracımdan aldım, çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum."

20 KİLOLUK TAŞ KOYDUM

Çuvalın ağzını çocuğun çantasının ipiyle bağladığını sonra da derin olmayan noktaya bıraktığını söyleyen N.B., "Üzerine 15-20 kiloluk bir taş koydum. Sonra baldızımın evine gittim, çay içtim" diye konuştu. Nevzat Bahtiyar, daha önce neden itirafta bulunmadığının sorulması üzerine Güran'ın güçlü ve adamlarının olduğunu belirterek, "Ben ilk ifademi verirken Salim Güran'ın serbest kalacağı söylentisi vardı. Korktum" dedi.

GÖSTERMELİK ARAMA YAPIYORDUK

Narin'in kaybolduğu günün akşamı saat 19:00 sıralarında köyle insan hareketliliği olduğunu anlatan Nevzat Bahtiyar şöyle devam etti: "Annem ve eşim de Narin'i arıyormuş. Ben de namaz kıldım, sonra yemek yemeden arama faaliyetine katıldım. Ertesi gün saat 07.00-08.00 sıralarında muhtar Salim Güran, jandarmayla birlikte hiçbir şey olmamış gibi kanalın içine girmiş arama yapıyordu. Her gün göstermelik arama yapıyordu."

GELİNLİKLE UĞURLANDI

Narin'in cenazesi otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Kuzeninin düğününde giymek istediği gelinlik, tabutunun üstüne konuldu. Cenaze namazı komşu Batıkarakoç Mahallesi'nde kılındı. Narin'in naaşı daha sonra öldürüldüğü Tavşantepe Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Defin sırasında bazı kadınlar Kürtçe ağıt yaktı.

"MUSALLADA YATAN İNSANLIĞIMIZ"

Cenaze namazını kıldıran Diyarbakır il Müftüsü Celal Büyük, "Cennete uçan Narin'imizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız" dedi. Masum bir çocuğun katledildiğini belirten Büyük, şöyle konuştu: "İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır."

ANNE BABAYA İZİN YOK

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Yüksel ile baba Arif Güran'ın cenazeye katılmak istedi; ancak savcı soruşturmanın güvenliği için izin vermedi.

NARİN'İN BULUNDUĞU YERDE KEŞİF

İtirafçı Nevzat Bahtiyar, savcının ve jandarmanın eşliğinde cesedin bulunduğu Eğertutmaz Deresi'ne götürüldü; keşif yapıldı. Zanlının ifadeleri ile olay yerindeki detaylar karşılaştırılacak.

CESEDİ KIRMIZI ARAÇLA TAŞIDI

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cesedini taşıdığı kırmızı renkli otomobili daha önce arama çalışmalarının sürdüğü alanda görüntülenmişti. Tutuklu amca Salim Güran'ın arabasının ön koltuğunda da Narin'e ait DNA örnekleri bulunmuştu. O araç yeniden incelenmeye alındı.

SANA ÖYLE BİR ACI YAŞATACAĞIM Kİ

Amca Salim Güran'ın Narin'in babası Arif Güran'ı daha önce TikTok üzerinden tahdit ederek, "Sana öyle bir acı yaşatacağım ki, asla unutamayacaksın" dediği iddia edildi.

11 SAATTE 91 NUMUNE ALDILAR

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı. Rapora göre, 11 saat 10 dakika süren otopsi işleminde 91 ayrı numune alındı. Cinsel istismar dahil tüm eylemlerin belirlenmesi için yeterli sürüntü alındığı aktarıldı. Ceset bütünlüğünün bozulduğu öğrenilirken ölüm zamanı belirlenemedi. Kesici, delici veya ateşli silahla yaralanma bulgusu tespit edilmedi. Kesin ölüm sebebinin moleküler incelemeler ve patolojik çalışmalar sonucu ortaya çıkacağı bildirildi.

BACAĞI DİZ ALTINDAN KOPUK

Yapılan incelemede Narin'in sol diz kapağından itibaren kaval kemiğinin vücudundan ayrıldığı saptandı. Kopan kemik muhafaza altına alındı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak incelemeyle çözümlenebileceği ifade edildi.

İTİRAF SONRASI DERE KENARINDA KEŞİF

Nevzat B.'nin itirafı sonrası Tavşantepe Mahallesi'ne 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nin kenarında keşif yapıldı. Nevzat B., jandarma eşliğinde dere kenarına götürüldü. Burada Nevzat B.'nin ifadesine başvuruldu. Şüphelilerin jandarmada işlemleri sürerken, savcılıktan 1 günlük ek gözaltı süresi istendi. Şüphelilerin gözaltı süresi, 1 gün daha uzatıldı.

İTİRAFÇI ADLİYEDE

Öte yandan Narin Güran'ı tutuklu amca Salim Güran'ın talimatıyla dereye gömdüğünü itiraf eden N.B. adliyeye sevk edildi.