Bayrama 3 gün kala kurban pazarlarında da yoğunluk oluştu. Sıkı pazarlıkların yaşandığı satış alanlarında iyi kurbanlığın nasıl seçileceğini uzmanlar şöyle sıraladı:
Kurbanlık; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur.
Kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da; deve 5, sığır ve manda 2, koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir.
Kurbanlık hayvanın cildinde yara, bere olmamalı.
Bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik hayvanlardan kurban olmaz.
Tüyleri parlak, düzgün ve yatık olmalı.
Kurban edilecek hayvan geviş getiriyorsa sağlıklı olduğu anlamına gelir.
Gebelik durumu olabileceğinden dişi hayvan seçmemeye özen gösterilmelidir.