Uzmandan sonbahar uyarısı! Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Aşı yaptırın, grip yerine koronayla uğraşalım

Sonbaharda kuvvetli koronavirüs dalgası beklendiğini belirten Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, vatandaşı uyardı: “Lütfen eylül-ekim gibi grip aşılarınızı yaptırın, o dönemde sadece Kovid-19 ile uğraşalım.”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs salgınıyla ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Sonbaharda salgının artacağını belirten Ertuğrul, şöyle konuştu: “Aktif hasta sayımız 12 bin civarında. Buraya 84 binlerden indik. 24 Nisan’da 80 binin üzerinde aktif olgumuz vardı. Sonbaharda nisan dönemi verilerine dönmekten korkuyoruz. Yoğun bakımlarımız tekrar dolmaya başlayacak. Sonbaharla birlikte mevsimsel grip de artacak. Lütfen eylül-ekim gibi grip ve zatürre aşılarınızı yaptırın ki o dönemde sadece Kovid-19 ile uğraşalım. Kış dönemine hazırlıklı olarak girelim.”

KUVVETLİ DALGA VURACAK!

Normalleşme süreciyle birlikte salgın algısının değiştiğini de belirten Ertuğrul, uyarılarda bulundu: “Sanırım insanlarımız şöyle bir algıya düştü; Türkiye olarak bu işi çok iyi başardık, tedavi süreçlerinde de iyiye gidiyoruz zaten, o zaman mart öncesindeki sürece çok rahat dönebiliriz. O algının hiç oluşmaması gerekiyordu. Rakamları azaltamazsak, gerçekten sonbaharda iyi bir dalga bizi bekliyor.”