Uzay Misyonu'nda geri sayım... ''Tarihe şahitlik ediyoruz''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Uzay Misyonu'na ilişkin 24 TV'ye açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, ''Bir tarihe şahitlik ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda büyük bir hızla ilerliyor.'' diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Uzay Misyonu'na ilişkin 24 TV'ye açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunun birkaç saat sonra gerçekleştiğine şahitlik etmek üzere nefeslerimizi tuttuk.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda büyük bir hızla ilerliyor.

Allah'ın izniyle Türkiye, kendi geliştirdiği roketlerle insanlı-insansız uzay misyonları icra edeceği kapasiteye erişiyor.

Biz hiçbir projeyi yapmış olmak için yapmıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeleri çok yakından takip ediyor. Bu kararları verirken çok yönlü olarak bunların Türkiye'ye getireceği kazanımları irdeliyor.

Hep birlikte Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bilimsel çalışmaların, Ar-Ge inovasyon faaliyetlerinin, teknolojik girişimlerin önünü açmayı bütün bu projelerin merkezine koyuyoruz. Burada yapılacak çalışmalar belki sağlık alanında belki malzeme bilimi alanında yepyeni bir keşfin ilk adımı olacak.

Allah'ın izniyle Türkiye, kendi geliştirdiği roketlerle insanlı-insansız uzay misyonları icra edeceği kapasiteye erişiyor.

İnanıyorum ki bu misyonun hafızamızda bırakacağı iz Türk çocuklarının, Tük gençlerinin çok daha büyük misyonlara imza atma iddiasını güçlendirecek. Bu özgüveni zaten gerçekleşen milli teknoloji projeleriyle kazanıyor.

Bundan sonra hepimiz, sonraki yolculukların hangi Türk astronotlar tarafından gerçekleşeceğini takip edeceğiz. Çok uzak olmayan bir zamanda bir Türk kadını uzaya gitmiş olacak.