Uzaktan eğitim nasıl yapılacak?

Uzaktan eğitim nasıl yapılacak? sorusu gündemin en çok merak edilen soruları arasında yer alıyor.

Ülkemizde görülen coronavirüs vakalarının yayılmasını engellemek, çocukların, öğretmenlerin ve ailelerin sağlığını korumak adına öne çekilen ara tatilin ardından uzaktan eğitim başlayacak. 

MEB BAKANI SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Bakan Selçuk'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Bütün vatandaşlarımız şundan emin olsunlar.

Çocuklarımızın hukukunu her zaman koruruz. Onları dezavantajlı duruma sokmamak önemli.

Uzaktan eğitimin yürütülmesi söz konusu. Sınavları yüz yüze yapacağız. Biz size destek oluyoruz, EBA'yla Youtube içeriğiyle her türlü desteği sağlıyoruz. Senaryo ne olursa olsun. Aniden kapandı gibi bir karar almıyoruz. Yayılım stratejilerine bakıyoruz. Bizim bunlarla ilgili tedbirlerimiz ne olur diye bakıyoruz. Okulları kapatma kararını alırken bir ihtimal üzerinden gittik. Başka ülkelerle karşılaştırma yaptık. Bu tedbirlerin zayıf ya da hiç olmayan ülkelerde gelişim nasıl oluyor diye baktık. Bunun üzerine hemen bu kararı aldık. Bir taraftan Çin ve bazı ülkelerde yayılım düşmeye başladı, olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Bunlara göre bizde karar alacağız.

Bütün öğretmenlerimizle moral motivasyon içerisinde sürdüreceğiz. Virüsten dolayı ortaya çıkan ihtiyaçları gidermeye yarayacak bir program hazırladık.

Uzaktan eğitim hazırlıyoruz ama uzaktan eğitim öğrencileri okuldan uzaklaştırmasın, motivasyonları düşmesin diye yapıyoruz. Tedbirimizi almak zorundayız. Biraz yatırımlar yaparak, altyapıları geliştirerek çok daha iyi bir noktaya geleceğiz.

Öğrenciler yüz yüze ne eğitim aldılarsa sınavlarda o konular üzerinden olacak. Bizim konularımız kazanımlarımız sarmaldır. Sınıflar arası işlenen konular da birbiriyle bağlantılıdır.