Uyuşturucu bağımlılarına ‘Bahar Rehabilitasyonu’

Bağımlılıktan kurtulanlar bir aylığına köylere gidecek. Böylece zehre ulaşmaları engellenirken doğayla buluşmaları sağlanacak.

Yelda Gökdağ / Ankara

Bağımlıların zehirden kurtarılması ve topluma yeniden kazandırılması kapsamında yapılan çalışmalara ‘Bahar Rehabilitasyon Modeli’ adlı proje de eklendi. AKŞAM’ın ulaştığı bilgiye göre projenin ilk üç ayağını tıbbi tedavi, danışmanlık, sosyal uyum programları oluşturacak. Son aşamada ise hastalar köylere gönderilecek. 

81 İLİN TAMAMINDA

Bu yıl içinde pilot uygulaması başlayacak olan proje, 2023 yılına kadar ülke genelinde yaygınlaşacak. 81 ilde kurulacak rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görecek uyuşturucu bağımlıları hangi ilde tedaviye alındılarsa o ilin belirlenen bir köyünde bir ay süresince doğa ile baş başa kalacak.

DOĞAL ORTAMDA BİR AY

Bağımlılığı yenen gençler tercihlerine göre seracılıkla veya besicilikle uğraşabilecekler. Ayrıca yayla ve meralarda çobanlık da yapabilecekler. Doğal ortamda bir ay geçirecek olan hastalar, bu sayede uyuşturucuya ulaşabilecekleri şehir merkezlerinden de uzak tutulmuş olacak.