Unutmayacağız

Türkiye'yi acıya boğan 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken sanat dünyasının ünlü isimleri üzüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

Yılmaz Erdoğan: Unutamayacağız... Deprem felaketinde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.

Hülya Koçyiğit: Unutmadık... Tarihe unutulmayacak bir acının yazıldığı, 2023 yılının en uzun günüydü 6 Şubat. Ülkenin yasa boğulduğu, binlerce canımızın gittiği, yüreklerimizin dağlandığı gündü... Kim bilir kaç çocuğumuz anasız babasız; kaç ana baba evlatsız kaldı... Bu büyük felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, sevdiklerini kaybedenlere güç, sabır diliyorum.

İbrahim Büyükak: Bu büyük felakette hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum... Unutmadık, unutmayacağız.

Burcu Esmersoy: 1 yıl geçti. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve sevenlerine hâlâ bu korkuyu, üzüntüyü kalbinde hisseden herkese sabır diliyorum.

Mustafa Ceceli: Asrın felaketinin üzerinden tam bir sene geçti... Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum... Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyorum.

Ebru Gündeş: Unutmayız, unutmayacağız...

Demet Akalın: 1 yıl öncesine dönsek, o gece olacakları bilsek. Zamanı geri almayı ne çok isterdik. Unutmadık.

Ceyda Düvenci: Elimizden geleni yapmaya, hep hatırlamaya, dayanışmaya devam... 'Seneler sürecek' demişti bütün uzmanlar... Unutmadık elbette... Unutamayız da...

Açelya Akkoyun: Deprem son olmayabilir ama can kaybı doğru yapılaşmayla son olabilir. Kaybettiğimiz bütün canlara Allah'tan rahmet diliyorum.

Edis: Acımız dinmez. Kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum.

Acun Ilıcalı: Unutmadık, unutmayacağız! 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ülkemize de başsağlığı diliyorum. İnşallah bu acılar tekrar yaşanmaz."

Gülben Ergen: Unutmadım. Unutmayacağım. Unutturmamak için çabalayacağım.

Nilüfer: Binlerce canımızı kaybettiğimiz bu büyük felaketi unutmadık unutamayız. Ailelerini, canlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Türkan Şoray: Depremde kaybettiklerimizi unutmadık. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Dilerim bu acılar bir daha yaşanmasın.

Özge Özpirinçci: Unutmayışımız, her gün her saniye hatırlıyor olmayışımıza mahcup hep. Soramadığımız hesaplar ve saramadığımız yaralarla, birbirimize çare olmaya çalışmanın çaresizliğiyle farklı bir karanlıkta aynı ışığı arıyoruz hâlâ.

Alişan: Çok büyük bir yıkım ve acı yaşadık bir sene önce bugün... Kaybettiğimiz bütün canlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah'ım bir daha yaşatmasın inşallah böyle büyük bir acı.

Sinan Akçıl: Haydi biraz daha sabır. Haydi benim güzel ülkem demiştim. Tam bir sene oldu. Orada kaldığım 10 gün boyunca gördüklerim hafızamda en taze haliyle. Hepsinin üstesinden geleceğiz inşallah. 6 Şubat unutulmaz, unutulmaz.

Hadise: Ölmekten beter... Depremin üstünden kaç gün geçmişti hatırlamıyorum... Bir kadın ağlayarak, bu cümleyle isyan ediyordu... O isyanı izledikten sonra anladım ve asla unutmadım aslında ne kadar boş bir hayat yaşadığımızı... 'Ölmekten Beter' hissini yaşadım. Çok ağladım, küs gidenlere, aşık gidenlere, sevdiğine doyamadan gidenlere... Allah'a dua ediyorum. Bir daha böyle bir acı yaşamamak için... Acılarınızın hafiflemesi için...

Esra Erol: Tam bir yıl önce bugünün gecesi, nasıl kâbuslu bir sabaha uyanacağımızı bilmiyorduk. Öyle bir acıya uyandık ki iyileşmemiz daha çok uzun zaman sürecek...

Sibel Can: Zor zamanlarda birlikte mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Hiç bir zaman unutmayacağımız bu büyük felaketin birinci yılında, yitirdiğimiz canları saygıyla anıyor, milletimize baş sağlığı diliyorum.

Emel Sayın: Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.

HATAY'A MÜZİK OKULU KURUYOR

Hatay depreminde çok sayıda akrabasını kaybeden şarkıcı Karsu, memleketine gitti. Karsu, kurduğu Karsu Vakfı aracılığıyla Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi'nde herkesin kullanımına sunulacak olan bir müzik okulu açacaklarını söyledi. Müzik okulu için kapı kapı dolaşarak müzik enstrümanları topladığını belirten şarkıcı enstrümanlarını da Hatay'a getirdi.