Üniversiteye kayıtta ‘FETÖ’ tedbiri

Adana’da polis, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin, üniversite kayıt döneminde; kayıt işlemleri, ulaşım, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçlarını karşılama bahanesiyle öğrencilerle bağlantı kurup, ilerleyen dönemde gençleri örgüt yapısı içine çekmeye çalışmalarına karşı önlem aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen; ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ adlı proje kapsamında öğrenci ve veliler bilgilendirildi.

SONER KAN - ADANA

Adana polis, başta FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin, üniversite kayıt döneminde öğrencilerle iletişime geçip, onların kayıt işlemleri, ulaşım, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçlarını karşılama bahanesiyle bağlantı kurup, ilerleyen dönemde gençleri örgüt yapısına çekme girişimine karşı tedbir aldı. Hayata geçirilen; ‘El Ele Güvenli Geleceğe Projesi’ kapsamında polis, kayıt işlemleri için kente gelen öğrenci ve velilere uyarılarda bulundu.

 
TERÖRE KARŞI HALK DESTEĞİ
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen projeyle birlikte terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, terörle mücadele alanında halk desteğinin sağlanması, terör örgütlerinin eleman temini olarak gördüğü gençlerin korunması amaçlanıyor. Bu kapsamda da Adana’ya ilk kez gelen gençlerle birlikte ailelerinin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayabilmesinin hedeflendiği dile getirildi.
 
3 BİN KİŞİYLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
Bu çerçevede de Çukurova Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı kayıt döneminde polis de harekete geçti. Kayıt işlemlerinin yapıldığı Sabanı Spor Salonu’nda bilgilendirme standı kuran ekipler, üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen 3 bin öğrenci ve velisiyle doğrudan bağlantı kurdu. Polis, terör örgütünün eleman kazanma faaliyetlerini engellemek ve propaganda yöntemlerini etkisiz hale getirebilmek için öğrenci ve aileleriyle yüz yüze görüşerek, onları bilgilendirdi. Öğrencilere konuyla ilgili broşürlerin yanı sıra çeşitli eğitim malzemeleri de hediye edildi.