Üniversiteye girişte baraj düştü! Baraj, TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak

Baraj TYT'de 140'a, AYT'de 170'e düştü. YÖK, salgın koşulları nedeniyle YKS baraj puanının düşürülmesi için başlattığı çalışmayı Başkan Erdoğan'a sundu. Müjdeyi Erdoğan verdi: “Baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170'e düştü.”

Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalaması düştü, çok sayıda aday barajın altında kaldı. İlk sinyali Başkan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir programda verdi, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söyledi. YÖK Başkanı Erol Özvar, konunun diğer paydaşları ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma başlattı, 180 baraj puanının düşürülmesi için çeşitli formüller geliştirerek örnek kararları inceledi.

GENÇLERİN YANINDAYIZ

Barajı geçenlerin ve baraj altı kalanların haklarını da gözeten hakkaniyetli bir formül dün Başkan Erdoğan'a sunuldu. Müjdeyi dün Erdoğan açıkladı. YÖK'ün 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırdığını belirten Erdoğan, "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" açıklamasını yaptı. Erdoğan, mesajında, "Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" sözlerine de yer verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli de önceki gün barajın düşürülmesi çağrısı yapmıştı. Pandemi nedeniyle baraj puanları geçen yıl da düşürülmüştü.

4 KRİTİK GÖRÜŞME

Başkan Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Senegal Cumhurbaşkanı Sall, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ve Cibuti Cumhurbaşkanı Ömer Guelleh ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmelerde, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten 4 cumhurbaşkanına teşekkür etti.