Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Murat Kurum ile elimiz güçlenecek

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, ilçede hayata geçirmek istedikleri 5 projeyi mevcut İBB yönetimi ile yapamadıklarını söyledi, “İsraf söylemiyle, algıyla bu kent yönetilemez. Murat Kurum Bey'in kazanmasıyla ilçe belediyeleri de güçlenecek” dedi.

DURSUN TOPÇU

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın prestij projelerinden Osmangazi Millet Bahçesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin da katılımıyla açıldı. Osmangazi, Başkan Yıldırım'ın ilçeye kazandırdığı 3. millet bahçesi.

Sabahın erken saatlerinde bir araya geldiğimiz Başkan Yıldırım, Osmangazi ismiyle açtıkları alanın aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisli olduğunu, tahsis bitince devraldıklarını belirterek, "Burası mezbelelikti, bakım yoktu. Güzel bir proje çizdik, TOKİ ile anlaştık. Ve böyle bir alan ortaya çıktı" dedi.

MİLLET BAHÇELERİMİZ İLGİ GÖRDÜ

Ümraniye, millet bahçeleri açısından çok şanslı olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım, "3 büyük millet bahçemiz var. İnsanların 7/24 vakit geçirdiği, spor yaptıkları, yeme içme ve ibadet alanlarının olduğu millet bahçeleri vatandaşlarım tarafından büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

TRAFİK, ÖNEMLİ BİR MESELE

Ümraniye'nin gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Ümraniye'nin de en önemli meselelerinden biri trafik. Bu sorunu tek başımıza aşamayız, Büyükşehir desteği gerekiyor. Ümraniye'de 5 proje olmamasına rağmen sadece birini gerçekleştirdik. O da çözüm olmadı. Trafiği rahatlatmak için ana akslarda yeni yollar açılmalı. Tünel yol yapmamız gerekiyor. Burası sanayii bölgesi, sanayiden çıkan araçların akşam ve sabah saatlerinde çok çabuk ayrılması için köprü projesi vardı. Rahmetli Kadir Bey ihaleye çıkacaktı. Bu arkadaşlar gelince yapılmadı. Toplantı yapıyorlar sonuç çıkmıyor. Bunun adına da çalıştay diyorlar. Tabii burada ne yaptığınızı bileceksiniz. Bilmezseniz başarı değil algı üzerinden prim yapmaya çalışırsınız. Aslında İBB tarafının böyle bir dertleri de yok. Sabah 9 akşam 5 kafasıyla belediyecilik yapılmaz. Bu şehir için dertleneceksiniz. İstanbul'u algılarla idare edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

İsmet Yıldırım şöyle devam etti: 2019'dan sonra İstanbul hizmetini istediği şekilde alamadı. Metroya bindim, tutamaklarını bile tutmak istemedim. Yerler ve tutamaklar pislikten batıyor, çalışanlar yok. 3 gün önce Üsküdar-Ümraniye metrosu arıza yapmış, insanlarımız 4 saatte işe gidemedi. Bütün metro istasyonlarında insanlar metroyu kullanamamış. Metroyu çalıştıramayan bir belediye, otobüslerini çalıştıramayan anlayışla İstanbul idare edilmez.

DUMANSIZ HAVA SAHASI

Ümraniye'de atık aktarma merkezleri ile birlikte açılan Osmangazi Millet Bahçesi 147 bin metrekare alana inşa edildi. Osmangazi Millet Bahçesi aynı zamanda dumansız hava sahası olma özelliği taşıyor. Millet bahçesinde, doğalgaz ile çalışan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapmasına imkan sağlayan 5 barbekü alanı, 300 kişilik kapasitesiyle 20 bin kitaba ev sahipliği yapan Osmangazi Millet Kütüphanesi bulunuyor.

Başkan Yıldırım ile Osmangazi Millet Bahçesi'ni gezdik.

Başkan Yıldırım ile Ümraniye Belediyesi'nin açtığı kütüphane ve 'Başka kahveye de gittik. Yıldırım, "Dursun Bey, gençlere kahve sözü verdik. Gençler o markaya boykota çok duyarlı. 'Kendi kahvemizi içelim' dedim. Şimdi kahveyi 15 TL'den veriyoruz" dedi.

Açılışa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Davut Gül, Başkan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

ARKADAŞLARIMIZ GERÇEK BELEDİYECİLİK YAPIYOR

Açılışta konuşan Bakan Özhaseki, "Arkadaşlarımız gerçek belediyecilik yapıyorlar, her gittikleri yerlerde imkanlar neyse onları seferber ediyorlar. İşte Osmangazi Millet Bahçesi de onlardan biri" dedi.

Mutlu olduğunu belirten Başkan Yıldırım ise, "Biz Ümraniye'ye daha yaşanılır, cazibe merkezi yapma sözü verdik. Vaatlerimizi bir bir gerçeğe dönüştürdük" diye konuştu.

İSTANBUL HAFIZASI 31 MART'TA GERİ GELECEK

Başkan Yıldırım: 1994'te başlayan İstanbul'a hizmet kesintiye uğradı. Murat Bey ile hafıza yerine gelecek.

Başkan Yıldırım, mevcut İBB'nin, bırakın AK Parti'yi, CHP'li belediyelere de hizmet götürmediğini belirterek, "İstanbul maalesef nadasa kaldı. İstanbul Büyükşehir dünya belediyeciliğinde önemli bir yere sahipti. Bu hiç kolay olmadı. Cumhurbaşkanımızın 94'teki belediyecilik anlayışıyla başladı. Üstüne koya koya 3 dönem devam etti" dedi.

'YÖNETİMDE 4 SACAYAK VAR'

Belediyenin kendi bünyesi olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, "İSKİ'nin borcu 4 katına çıktı. İETT, mettrobüs ve otobüslerin halini televizyon ve gazetelerde görüyoruz. Birde belediye iştirakleri var. 4 sacayak. Bu 4 ayağı senkronize edemezseniz başarılı olamazsınız. Bunlar birbirleriyle bütünlük içerisinde çalışır. Tabii burada ne yaptığınızı bileceksiniz. Bilmezseniz başarı değil algı üzerinden prim yapmaya çalışırsınız. Her sene ulaşıma yüzde 60 bütçe ayrılıyordu. En son yüzde 38'e düştü. Biz trafiği rahatlatmıştık ama 4.5 yılda İBB hiçbir şey yapmayınca, bugünkü durum kaçınılmaz oldu. İBB ulaşımı bilmiyor, gereksinimlerinden de bi haber" diye konuştu.

Yıldırım şöyle devam etti: Daire başkanlarını, müdürleri değiştirdiler. Ne oldu? İstanbul'un hafızası gitti. Murat Kurum Bey'in İstanbul'u kazanmasıyla bu hafıza yerine gelecek. Aksi takdirde vay İstanbul'un haline.

'PARA HARCAMAM' DEDİ

Başkan Yıldırım'ın sözünü ettiği Dolmabahçe- Levazım arasındaki tünel 2018 yılında başlatıldı. Ancak mevcut İBB başkanı tünelin kapatılmasını, "Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?" diyerek savunmuştu.

ASIL İSRAF BU DEĞİL Mİ?

İstanbul trafiğini rahatlatmak için metronun da yetmeyeceğini belirten Yıldırım, "Tünel yollar çok önemli. Dolmabahçe-Levazım arasındaki tüneli kapattılar mesela. Bölgede 1.5 saat süren yolu 10 dakikaya indirecekti. Bu akıl işi değil. Bir belediye başkanı tünel yolun ihalesini iptal eder mi? 3 km'si açılmış üstelik. Orayı kapattı. 8 km, nereye gidiyor o yol? Dolmabahçe altından giriyor, Levent'ten Maslak'a uzanan yolda trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktı. 4 yılda da biterdi. Bu büyük bir hizmet değil mi? Mega proje bu işte. Sen şantiye araçları çürüttün. Asıl israf işte bu" dedi.

Tünelin inşaat alanı harabeye dönmüş halde. Hafriyat yığınları alanda öylece bırakılmış, araçlar çürüdü.