Umman’ın başkenti Maskat’ı sunduğu hizmetlerle ‘TAV’ladı

Maskat Havalimanı'nın yeme içme hizmetlerini TAV’ını iştiraki BTA, özel yolcu salonu işletmeciliği, karşılama ve uğurlama hizmetlerini de TAV İşletme Hizmetleri üstlendi.

Şenay Büyükköşdere

2014'TE hizmet şirketlerini, kendi işlettiği havalimanları dışında da faaliyet göstermek üzere serbest bırakan TAV, bu stratejinin sonucunda küresel ayak izini üç kat büyüttü. O dönemde yedi ülkede 13 havalimanı işleten şirketin ürün ve hizmetleri bugün 22 ülkede 81 havalimanına ulaştı. Aynı dönemde TAV İşletme Hizmetleri faaliyet alanını 13 havalimanından 26 havalimanına çıkardı. BTA da yeni havalimanları ve şehir merkezi noktalarını portföyüne ekleyerek cirosunu euro bazında yüzde 40 artırdı.  

DÖRT MİSLİNE ÇIKARACAK 

Dünya çapında 20 milyar dolarlık lounge pazarında yolcu sayısında yüzde 1 paya sahip olan TAV’ın bu rakamı 5 yıl içinde 3-4 misline çıkarması hedefleniyor. TAV Havalimanları’nın dünyadaki ayak izi, Maskat Havalimanı’yla 22 ülkede 82 havalimanına ulaştı. BTA ve TAV İşletme Hizmetleri, yeni havalimanında 10 yıllığına hizmet sunmak üzere açılan ihalelerde uluslararası rakiplerini geride bırakarak Umman Havalimanı İşletmeciliği Şirketi (OAMC) tarafından tercih edilmişti.

250 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur Maskat Havalimanı’nda 4715 metrekarelik alanda 20 noktada yiyecek-içecek hizmeti sunacaklarını söyledi. TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan ise Maskat'ta 4 bin metrekarelik özel yolcu salonuyla yılda 250 bin kişiye hizmet vereceklerini belirterek, “Dünyada 15 ülkede 57 salonumuzda, yılda 4.5 milyondan fazla misafirimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.