Ümit Özdağ'ın provokasyonuna sert tepki! ''Hiç kimse devlete meydan okuyamaz''

İçişleri Bakanlığı önünde provokasyona girişen Ümit Özdağ'a Ankara'da tepki var. Bahçeli, “Bu pis bir kumpas, bayağı bir tezgah, küstah bir tertip, beyhude bir çırpınıştır” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, göçmenlerle ilgili kışkırtıcı çıkışlarına tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedefe koyarak bakanlık önünde provokatif bir gösteri yapmaya kalkıştı. Güvenlik güçleri provokasyona engel olurken, Özdağ'ın girişimi Ankara'da tepkiyle karşılandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sayın İçişleri Bakanımızın ve İçişleri Bakanlığımızın hedef alınması, saat 11.00 randevusuyla bakanlık çevresine yığınak yapılması vaka-ı adiyeden bir olay şeklinde görülemeyecektir. Bu pis bir kumpas, bayağı bir tezgah, küstah bir tertip ve beyhude bir çırpınıştır" dedi.

KARANLIK BİR İKLİM

Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'miz müflis odaklar eliyle karanlık bir ortama sürüklenmek istenmektedir. Türk milleti gelişmeleri kaygıyla takip etmektedir. Nereye ve hangi çevrelere hizmetkarlık yaptıkları sır olmayan menfur zihniyetlerin siyasi kamuflaja bürünerek sokak üslubuna heveslenmeleri, bu vesileyle toplum huzurunu zehirleme teşebbüsleri çok ciddi bir tehdittir. Türkiye'nin terörle mücadeleyi yurtiçi ve yurtdışında kahramanca icra ettiği bir dönemde milli bekamızı muhafaza eden kurum ve kuruluşların iğrenç polemiklerin içine çekilmesi alçak bir komplodur. Hiç kimse terbiyesizlik yapmasın, herkes sınırını ve yerini bilsin."

Ümit Özdağ'ın provokasyonunu güvenlik güçleri engelledi.

MAGANDALIK YAPTILAR

"İçişleri Bakanımızın ismi Süleyman Soylu'dur. Bakanlık önünde pespaye görüntüler eşliğinde magandalık yapanlar, ateşle oynayan provokatörlerdir. Biz herkesin ederini de, giderini de, ciğerini de iyi biliriz. Türk devletine cephe açıp terör örgütlerinin ümidi olanlara bu aziz vatanı heba ve heder ettirmeyiz."

BU NEFRET SÖYLEMİDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Twitter'daki hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı'na yürümek istemesiyle ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Siyasette herhangi bir politikayı eleştirmek demokratik bir haktır. Ancak kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmek demokrasimizi zehirlemektir. Avrupa'nın ırkçı aşırı sağının dilini Türk siyasetine taşıma gayretleri milli bir siyaset değildir. Aziz milletimiz nefret siyasetlerinin farkındadır" ifadelerini kullandı.

PROVOKATÖRLÜK YAPIYORLAR

İletişim Başkanı Fahrettin Atun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız, ilgili tüm kurumlarımız sınırlarımız içinde ve dışında göç konusunu takip etmekte, herhangi bir düzensizliğe asla izin vermemektedir. Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşlerini sağlama çabalarımızın karşısında duranlar, psikolojik harp teknikleriyle provokatörlük yapmaktadır" dedi.

KİRLİ BİR ALGI OYUNU OYNANIYOR

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya olduğunu ve sosyal medyada, FETÖ ve PKK hesaplarından ırkçı başlıkların öne çıkarıldığına vurgu yaptı. Çataklı, "Algı operasyonuyla Türkiye turizmi hedef alınıyor" diye konuştu.

BAKANLIĞIN ÖNÜNDE DİKKAT ÇEKEN ARAÇ

Ümit Özdağ'ın provokasyonuyla gerginliğin yaşandığı anlarda İçişleri Bakanlığı'nın önünde park halinde bulunan Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aracı bazı basın kuruluşlarının dikkatini çekti.

OKTAY VE BAKANLARDAN SOYLU'YA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu'yu ziyaret etti. Ziyarette Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yer aldı. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başarılı çalışmalar gerçekleştiren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu ziyaret ettik" dedi. Soylu'yu daha sonra ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Irkçılık hastalığını kimse aziz Türk milletine bulaştırmayı başaramayacak" dedi.