Ülkücülere nefret söylemi!

Adana'da İYİ Parti oylarıyla seçilen CHP'li Karalar, cezaevinde yatmış ülkücüleri kast ederek, “Taş Medreseliler ile kardeş değiliz” dedi.

2019'da İYİ Parti oylarıyla seçilen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, cezaevinde yatmış ülkücüleri kast ederek, "Taş Medreseliler ile kardeş değiliz" dedi.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, ülkücü kimliği ile bilinen Cumhur İttifakı Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz'u hedef alarak, "Taş medresede yetişenler bizim kardeşimiz olmaz" dedi. Taş Medreseliler, 12 Eylül'de MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında yargılanan ve ceza alanlar için kullanılan bir tanımlama. Karalar, sözlerinin hemen ardından kameraların kayıtta olduğunu fark edince de, "Kesin arkadaşlar, yayınlamayın" diyerek gazetecileri engellemeye çalıştı.

İYİ PARTİ TEPKİ GÖSTERDİ

Karalar'a ilk tepki, 2019'da ittifak yaparak oylarıyla seçilmesini sağlayan İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti Adana adayı Alpaslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş, Karalar'a "Taş medreselilerin Zeydan Karalar gibi kardeşi asla olmaz, olamaz! Taş medrese vatandır, bayraktır, millettir. Adanalı hemşerilerim kendisine gerekli cevabı 31 Mart'ta verecektir" dedi.

MHP: FAŞİST ANLAYIŞ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı da, Karalar'ın "faşist ve mezhepçi bir anlayışla ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verdiğini" vurguladı ve "Karalar, kinini, içinde barındığı kötülüğü ortaya çıkarmış; bu milletin hangi dil, din ve mezhepten olursa olsun ayrılmaz bütünlüğüne dinamit koymuştur" dedi.

Zeydan Karalar, 2019'da HDP ve İYİ Parti oylarıyla seçildiğini, geçen hafta şöyle anlatmıştı: "2019'da Adana ittifakımız vardı. Biri resmiydi, öbürü... Bizi dışarıdan destekleyen partiler vardı. Adana ittifakı olmuştu. Bu dönemde de olacaktır."

'ÜLKÜCÜLERİN DE İŞİ OLMAZ'

TRT Haber'e konuşan AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, "Karalar'ın verdikleri mücadelenin bedeli olarak yattıkları hapishaneleri 'Taş medreseye dönüştürmesinden rahatsız olanlarla da ülkücülerin işi olmaz. Bu CHP'nin düşünmesi gereken bir şey" dedi.