‘Ülkücüler' önergesinin sahibi FETÖ'cü senatör

‘Ülkücüler' önergesinin sahibi FETÖ'cü senatör. ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocakları'nın “yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını” öngören bir maddeyi kabul etti.

Demokrat Nevada Vekili Dina Titus tarafından 2022 Savunma Bütçe tasarısına eklenen maddenin bağlayıcı olabilmesi için Senato'da ve Başkan Biden tarafından kabul edilmesi gerekiyor. ABD'nin almış olduğu bu skandal kararın altından ise FETÖ çıktı. Tasarıyı sunan Titus'un, FETÖ elebaşının 'manevi oğlum' dediği Enes Kanter'le toplantı yaptığı zoom görüntüsü ortaya çıktı. Titus, Kanter ile görüşmesini "Bugün NBA'li Enes Kanter'le Türkiye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili önemli bir konuşmamız oldu, onunla çalışmaya devam edeceğim. Dünya üzerindeki insanlık onuru için doğruları savunmaya devam edeceğim" sözleriyle duyurdu.

TRUMP'A TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Titus'un, Trump'a "Türkiye'yi, KKTC politikasını, Türk Akımı boru hattını" şikâyet eden mektubu imzaya açtığı ve 15 Temmuz darbe girişimini destekleyen Brad Shermanla birlikte hareket ettiği biliniyor. Titus, Ermeni diasporası ile toplantı yapmış, Azerbaycan'ı işgalci gibi göstermişti.