Twitter'da Bitcoin sahtekarlığı depremi! Elon Musk, Bill Gates ve Apple dahil onlarca hesap hacklendi

Twitter'da akşam saatlerinde adeta 'hack depremi' yaşandı. Bilgisayar korsanları Bill Gates, Elon Musk, Apple, Uber, Barack Obama, Kanye West gibi onlarca hesabı hackleyerek Bitcoin sahtekarlığı yaptı.

Bilgisayar korsanları Twitter'da birçok yüksek takipçisi olan ismin ve markanın hesabını hackleyerek bu hesapları Bitcoin sahtekarlığı için kullandı.

Hackerlar ele geçirdikleri hesaplardan paylaştıkları linklerle takipçileri 'hediye Bitconin' kampanyasına yönlendirdi. En büyük kripto para borsalarından Binance'ın hesabı bu amaçla hacklendi.

Bill Gates, Elon Musk, Apple, Uber, Kanye West, Barack Obama, Joe Biden, Justin Sun gibi birçok ünlü ismin hesabını hackleyen bilgisayar korsanları bu hesaplardan Bitcoin istemeye başladı.

Ayrıca birçok sektörel marka hesabı da aynı amaçla hacklendi. Apple hesabındaki tüm paylaşımlar hackerlar tarafından silindi.

Twitter'da onlarca hesabın ele geçirildiği geniş çaplı Bitcoin dolandırıcığı hack'lerinin bilançosu henüz tam olarak bilinmiyor.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA

Twitter resmi destek hesabı yaptığı paylaşımda"Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik sorununun farkındayız. Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde güncelleyeceğiz." açıklamasında bulundu.