'Twitter duyarı'na altın yumruk

Sosyal medyaya Sürmeneli yumruğu. Olimpiyatlarda Türkiye'ye bokstaki ilk altın madalyayı kazandıran Sürmeli, hocası Süme'ye vefasını gösterince sosyal medyadan lince uğradı. Milli boksör, yapılan yorumlara “Tecrübeye biraz saygı” diyerek tepki gösterdi.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak Türkiye'nin gururu olan Milli Boksör Busenaz Sürmeneli ve antrenörü Cahit Süme, sevinçlerini Türkiye'ye ithafen yayınladıkları bir video ile gösterdi. Videoda madalyayı antrenör Cahit Süme'nin boynuna takması, Sürmeneli'nin sosyal medyada lince uğramasına neden oldu.

Şampiyon, yapılan yorumlara "Burada yazılanları hayretle okudum, çok çirkin ifadeler var maalesef... Hocamın madalyayı elimden zorla alıp boynuna taktığını mı düşünüyorsunuz? 13 yılda beni büyük emeklerle yetiştiren bu büyük tecrübeye biraz saygı" diyerek cevap verdi.

'KADIN SPORCU OLMAK..'

O kişilerden biri de yazar Elif Şafak'tı; "Ataerkil toplumda kadın sporcu olmak. O altın madalya Busenaz'ın boynunda olmalı. Elbette antrenörün emeği çok değerli ve bunu zaten takdir ederiz hepimiz, ama bir kez de kadınların önüne geçmeyin, yeter" diye yazdı.

PAYLAŞIMI SİLDİ

Oyuncu Kerem Bursin de "Altın madalya Busenaz'ın boynunda olmalıydı" yorumunu yaptı.

Bürsin'e de cevap veren Sürmeneli, "Kerem abi merhabalar, madalya benim boynumdaydı esasen merasimden sonrasında bana yıllarını vermiş beni buralara getirmiş hocamın boynuna taktım, sevincimi paylaştım yazgı arkadaşımla. Burada ne demek istediğinizi anlamadım pek? Hocamın madalyamı elimden zorla mı aldığını düşündünüz?" dedi. Bu paylaşımın ardından oyuncu Kerem Bürsin de Busenaz'a yanıt vererek yapmış olduğu paylaşımı sildi.