TV’de söyler, Twitter’da ince ince çark eder!

AB büyükelçilerinin, İnce’ye ''Erdoğan’ı yargılayacak mısınız?” sorusu Batı’nın hedefini açık etti. Canlı yayında skandalı ağzından kaçıran İnce, ertesi gün ''Ben böyle bir şey demedim'' dedi.

1

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önceki gün CNN TÜRK’te canlı yayında AB büyükelçilerine verdiği iftarda kendisine ‘Erdoğan’ı yargılayacak mısınız’ diye sorulduğunu söyledi. Milyonların izlediği yayında İnce’ye ‘Büyükelçiler mi sordu’ diyen gazetecilere ‘Evet onlar da sordu’ yanıtını vererek skandalı ağzından kaçırdı. 

BÜYÜK SKANDAL PATLADI! 

İnce’nin yaptığı açıklamanın ardından skandal patlak verdi. Her fırsatta Türkiye’ye demokrasi üzerinden saldırı yapan Batı’nın büyükelçilerinin anti demokratik bir şekilde seçilmesi halinde İnce’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yargılayıp yargılamayacağını sorması büyük tepki çekti.

TEPKİ GELİNCE GERİ ADIM ATTI

Tepkiler üzerine İnce tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu gibi ‘çark’ etti. Twitter’dan “AB büyükelçileri ile yaptığımız görüşmede büyükelçiler bana, ‘Erdoğan’ı yargılayacak mısınız?” sorusu sormadılar. Ben de bu sorunun sorulduğu yönünde bir söz söylemedim” dedi. İnce’nin canlı yayında kameralara milyonların gözü önünde açık açık söylediği sözleri inkar etmesi şoke etti! 

DİYARBAKIR'DA ÖZERKLİĞE DESTEK VERDİLER

Ekim 2014'te Diyarbakır'a gelen Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson, Diyarbakır Belediyesi'nde Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüşmüşlerdi. Büyükelçiler burada da Kürtlerin sözde özerklik çığırtkanlığını öven ve destekleyen açıklamalar yapmıştı.

Gezi'deki provokatörler diplomat çıktı

Avrupa ülkeleri diplomatik misyon şefleri Gezi kalkışması esnasında da boş durmadı. Beşiktaş’ta polise taş atan, yol kapatan eylemcileri kışkırtmaktan gözaltına alınan kişiler arasında  İngiltere, ABD, Fransa ve Yunanistan diplomatik pasaportlarına sahip 4 kişinin olduğu açıklanmış ve Batı'nın Türkiye’yi karıştırma oyunu bir kez daha gözler önüne serilmişti.

İSTE KİRLİ İTTİFAKIN BÜYÜKELÇİLERİ  

AB ülkelerinin büyükelçileriyle konsolosları her seçim öncesi sahneye çıkıp kapalı kapılar ardında Türk siyasetini dizayn için muhalefet, FETÖ ve PKK ile kirli ittifak kuruyor. Kaset kumpasıyla CHP’nin koltuğuna geçtiği günden beri sık sık Kılıçdaroğlu ile görüşen AB Büyükelçileri her seferinde Türkiye düşmanlarına ve terör örgütlerine desteğe koşuyor.  İşte AB Büyükelçileri, konsoloslar ve diplomatlarının skandalları:

FETÖ'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, FETÖ’cülerle ilgili darbeye ikna olmak için "Belge, delil yok" demişti.

HDP GRUP TOPLANTISINA GİTTİLER

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın duruşmasına destek için gelen AB büyükelçileri ve diplomatlara izin çıkmadı. Diplomatlar, grup toplantısına da giderek destek olmuşlardı. 

 'CASUSLUK' HATIRASI!

Brüksel’de Türkiye-AB zirvesinin toplandığı saatlerde Ankara’da AB büyükelçileri MİT TIR’ları ihanetinden yargılanan Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek ziyaretine gitti. Büyükelçiler duruşmada Dündar ile selfie çekmişti. 

 ATILAN HDP'LİLERE KOŞTULAR

PKK’nın hendek olaylarında AB büyükelçileri ve konsoloslar, eylemcilere hem açıklamalarıyla hem de bölgeye giderek destek vermişlerdi. 7 kişilik heyet Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden atılan Ahmet Türk’ü ziyaret etmişti.