Tuzla Belediyesi'nden ‘evde refakatçi' hizmeti

İstanbul'da Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Kronik Hastalıklar Danışma Merkezi”ni kurarak evde refakatçi hizmetini ilçe genelinde hayata geçirdi.

İstanbul'da Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 2019 yerel seçimlerinde kronik hastalığı olan bireylere vadettiği "Kronik Hastalıklar Danışma Merkezi"ni kurarak evde refakatçi hizmetini ilçe genelinde hayata geçirdi. Hizmet kapsamında haftada bir gün evde refakat edilen hastaların ilaç, yemek, alt değiştirme, beden temizliği ve banyo gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor. Öte yandan kronik hastalığı olan kişilerin yakınları da bu hizmet sayesinde haftada bir gün dışarı çıkma şansını elde ediyor. Başkan Yazıcı ile eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kronik Rahatsızlıklar Merkezi'nin refakatçi hizmetini yerinde gözlemlemek amacıyla 21 yıldır yatağa bağımlı olan ikiz kardeşler Fatih ve Akif'i evlerinde ziyaret etti. Yazıcı, bu hastaların spesifik yardımlara ihtiyaç duyabildiklerini aktararak "Amacımız, onların ve onlara bakan kişilerin yaşam standartlarını yükseltmek. Merkezimiz bu yönde çok iyi çalışmalara başladı ve bunu geliştirerek devam edeceğiz" dedi.

İkiz kardeşlerle sohbet edip isteklerini soran Başkan Yazıcı hayırlı bir istekle karşılaştı. Fatih, başkandan bir bilgisayar isterken, Akif ise evlenmek istediğini dile getirdi. Yazıcı, "Akif'le konuştuk, bir kız isteyeceğiz inşallah kendisiyle" dedi.